Drukāt šo lapu
21.03.2012 11:32

HK «Rīga» hokejistiem no Pierīgas jāatgriežas Piemaskavā

Autors  Ivo Jirgens
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
HK «Rīga» hokejistiem no Pierīgas jāatgriežas Piemaskavā www.delfi.lv

Ierastais mājas laukums tomēr nenospēlēja izšķirošo lomu hokeja kluba (HK) «Rīga» spēlētāju cīņā ar Piemaskavas kluba Mitišču «Atlanti» Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Harlamova kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā.

Divās spēlēs katra komanda guva pa vienai uzvarai, rezultāts kļuva neizšķirts 2:2, un klubs, kas iekļūs otrajā kārtā, kļūs zināms izšķirošajā piektajā spēlē piektdien Mitiščos.

Rīgas «Dinamo» izstāšanās no Gagarina kausa izcīņas līdzjutējiem slāpes pēc hokeja sezonas turpināšanas lika remdēt Piņķu «Inbox.lv» ledus halles tribīnēs, kur brīvu vietu ne pirmdien, ne otrdien tikpat kā nebija. Par uzticību fani tika atalgoti ar divām aizraujošām un nervus kutinošām spēlēm.

Sērijas trešās spēles pirmajā trešdaļā četru minūšu laikā Miks Indrašis un Roberts Lipsbergs panāca 2:0 rīdzinieku labā, taču turpinājumā iniciatīvu pārņēma viesi, un 24 sekundes līdz pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu. Pagarinājumā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienu sērijā HK «Rīga» uzvaru nodrošināja Jura Upīša un Roberta Bukarta precīzie raidījumi, kā arī vārtsarga Kristera Gudļevska veiksmīgais sniegums – 3:2.

Vēl dramatiskāki notikumi risinājās sērijas ceturtajā spēlē. «Atlanti» gan pirmie atklāja rezultātu, taču īsā laikā divreiz Upītis un vienreiz Bukarts realizēja skaitlisko vairākumu, otrajā periodā vēlreiz Bukarts un Artūrs Salija iemeta vēl divas ripas, un pirms pēdējās trešdaļas viss jau likās nokārtots un ceļazīme uz otro kārtu kabatā – 5:1. Citās domās bija viesi, kuri spēja likvidēt četru vārtu deficītu un papildlaikā arī guva uzvaras vārtus – 5:6, un no Pierīgas uz Piemaskavu būs jādodas abām komandām.

Sērijas pirmajās divās spēlēs Mitiščos HK «Rīga» vispirms uzvarēja 5:4, bet pēc tam zaudēja 1:3. MHL pamatturnīrā «Dinamo» jaunatnes komanda savā grupā ieņēma ceturto vietu, bet «Atlanti» savā grupā bija pirmie.