Drukāt šo lapu
14.03.2012 13:59

Noskaidroti labākie galda spēļu meistari Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas novadu sporta spēļu turnīrs novusā norisinājās Babītes sporta kompleksā, kur pulcējās meistarīgākie novusisti no desmit novadiem. Pierīgas novadu sporta spēļu turnīrs novusā norisinājās Babītes sporta kompleksā, kur pulcējās meistarīgākie novusisti no desmit novadiem. www.ropazi.lv

Ar sacensībām galda tenisā Rīgā 10. martā noslēdzās Pierīgas novadu 2012. gada sporta spēļu sacensību sērija galda spēlēs. Līdz ar to tika noskaidroti čempioni galda tenisā, zolītes spēlē, dambretē un novusā.

Par čempionu tituliem galda tenisā jau tradicionāli finālā cīnījās Stopiņu, Salaspils un Babītes novadu sportisti, informē Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldes speciālists sporta jautājumos Tadeušs Tračums.

Fināla četriniekam šoreiz piepulcējās saliedētā Baldones novada komanda. Neraugoties uz sieviešu kārtas dalībnieces trūkumu, visai pārliecinoši turnīrā triumfēja Salaspils novada komanda (Dainis Reinholds, Artūrs Reinholds un Vadims Berežkovs), otrajā vietā atstājot pagājušā gada čempionus – Stopiņu novadu. Savukārt trešā vieta Babītes, ceturtā – Baldones novada komandai.

Uz sacensībām zolītes spēlē, kas notika Mārupes Sporta un atpūtas centrā, pulcējās labākie šīs spēles meistari no vienpadsmit novadiem. Augstu spēles meistarību demonstrēja Stopiņu novada komanda, kas tā arī netika pārspēta turnīra kopvērtējumā. Aiz viņiem palika ne mazāk spēcīgās Mārupes un Babītes novadu komandas.

Savukārt individuālajā vērtējumā starp sievietēm spēcīgākā bija mārupiete Linda Upmale, kura aiz sevis atstāja Kristīni Šulmeisteri no Ropažu novada un inčukalnieti Anitu Lemeševsku. Par sacensību čempionu vīriešu konkurencē kļuva Kaspars Bāliņš no Stopiņu novada, otrais bija inčukalnietis Andrejs Asītis, bet trešais salaspilietis Miks Balodis.

Pierīgas novadu sporta spēļu turnīrā damretē Babītē otro gadu pēc kārtas triumfēja sacensību saimnieki – Babītes novada komanda, otrajā vietā palika Salaspils novads, bet trešajā – Baldones novada dambretisti.

Par Pierīgas novadu individuālajiem čempioniem kļuva: Vsevolods Teterins no Baldones novada, Benno Butulis no Babītes un viņa novadnieks Andris Kalpiņš.
Pie dāmu galdiņa pārliecinoši spēcīgākā bija ropažniece Antra Valnere.

Arī Pierīgas novadu sporta spēļu turnīrs novusā norisinājās Babītes novadā. Babītes sporta kompleksā ieradās meistarīgākie novusisti no desmit novadiem. Turnīra izskaņā izrādījās, ka Babītes un Ķekavas novadu sportisti guvuši vienādu punktu skaitu. Tādēļ, saskaņā ar sacensību nolikumu, par čempioniem kļuva savstarpējās cīņas uzvarētāji – šoreiz Ķekavas novada novusisti. Trešajā vietā ierindojās Baldones novads, kas par vienu punktu pārspēja Ropažu novadu.

Individuāli šoreiz vismeistarīgākie bija Juris un Ainārs Grosēni (abi no Babītes novada), Mikus Andersons (Ķekavas novads) un Velga Nestore (Ropažu novads).

Pierīgas novadu 2012. gada pieaugušo sporta spēļu turpinājumā gaidāms telpu futbola turnīrs, kam pieteikušās 13 komandas. Pierīgas novadu čempioni šajā sporta veidā noskaidrosies 31. martā.