Drukāt šo lapu
12.03.2012 16:00

Carnikaviešiem pašiem savas hokeja zvaigžņu spēles

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikaviešiem pašiem savas hokeja zvaigžņu spēles no dalībnieku arhīva

Kamēr vairums hokeja mīļotāju 9. martā sekoja līdzi hokeja kluba «Rīgas Dinamo» gaitām izšķirošajā spēlē, tikmēr Carnikavas novadā pirmo reizi notika «Carnikavas hokeja zvaigžņu spēlēs».

Kā pastāstīja viena no pasākuma dalībniecēm Ieva Kozlovska, Carnikavas ledus arēnā pulcējās liels skaits vietējo hokeja entuziastu, lai vērotu, kā divas komandas - «Ziemeļi» un «Dienvidi» - sacenšas par labākās Carnikavas hokeja komandas titulu.


Pasākums notika pēc vadošo pasaules hokeja līgu piemēra - meistarības šovs ar veiklības, ātruma un precizitātes konkursiem, kam sekoja kārotā hokeja zvaigžņu spēle. Maču uzraudzīja tiesnešu brigāde, to vadīja profesionāls komentētājs, bet simbolisko ripas iemetienu izdarīja Carnikavas novada Domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica.

Hokeja spēlē intriga saglabājās līdz pat pēdējai sekundei, tādēļ uzvarētāju nācās noskaidrot ar soda metienu palīdzību. Ar rezultātu 26:25 uzvarēt izdevās komandai «Dienvidi». Tika atklāti arī daži talanti, piemēram, ātruma sacensībās superfināla dalībnieki R. Boitmanis un K. Grigalinovičs uzrādīja iespaidīgus rezultātus, pavisam maz atpaliekot no «KHL Raķetes» Miķeļa Rēdliha ātruma rekorda, kuru viņš uzstādīja nesen notikušajā Kontinentālās hokeja līgas zvaigžņu spēlē.

«Bija prieks, ka uz šo pasākumu kuplā skaitā ieradās ne tikai pasākuma dalībnieki - novada hokejisti, bet arī liels skaits skatītāju. Tas tikai pierāda, ka carnikavieši ir lieli sporta entuziasti, un šeit es nedomāju tikai hokeju. Carnikavā jau tradicionāli tiek rīkotas slēpošanas, riteņbraukšanas, orientēšanās un skriešanas sacensības, kas ar katru reizi pulcē arvien vairāk gan dalībnieku, gan skatītāju. Lielu atbalstu novada sporta dzīves attīstībā sniedz Carnikavas novada Dome» - tā, komentējot Carnikavas sporta dzīvi, saka Roberts Raimo – Carnikavas sporta kompleksa vadītājs un 1998. gada Nagano Ziemas Olimpisko spēļu dalībnieks.

Piebilstams, ka šajā nedēļas nogalē sezonai punktu pielika arī Carnikavas slēpotāji. Proti, spītējot straujajam atkusnim, slēpošanas sacensības 11. martā tomēr notika - tās no meža trasēm tika pārceltas uz Carnikavas stadionu, kur pirmo reizi mači risinājās mākslīgi veidotajā slēpošanas trasē.

Pirmajās «Carnikavas hokeja zvaigžņu spēlēs» simbolisko iemetienu izdarīja Carnikavas novada Domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica.Pirmajās «Carnikavas hokeja zvaigžņu spēlēs» simbolisko iemetienu izdarīja Carnikavas novada Domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica.