Drukāt šo lapu
04.08.2013 17:42

Jūrmalas "Spices" skrituļslidošanas maratonā triumfē Moreno un Kaufiņa

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalas "Spices" skrituļslidošanas maratonā triumfē Moreno un Kaufiņa Publicitātes foto

Svētdien "Spices" skrituļslidošanas maratonā Jūrmalā 42 km sporta distancē vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja venecuēlietis Alfredo Leons Moreno, kas pārstāvēja Igaunijas komandu "Uus Maa/Rullibaas", bet starp dāmām labākā bija Laima Kaufiņa no "SkiBox/Filter" komandas.

42 km distancē A. L. Moreno finišēja pirmais pēc stundas, 16 minūtēm un 12 sekundēm. Arī otro un trešo vietu ieņēma Igaunijas pārstāvji Kaurs Meresārs un Martens Līvs. Labākais no Latvijas skrituļslidotājiem Ansis Eljašāns finiša spurtā ierindojās septītajā vietā 78 dalībnieku konkurencē un arī izcīnīja Latvijas čempiona titulu.

Dāmu konkurencē labāko rezultātu uzrādīja Latvijas pārstāve Laima Kaufiņa, kura finišu sasniedza pēc stundas, 16 minūtēm un 58 sekundēm. Otrā šogad bija Ukrainas pārstāve Anna Muzika, kas no līderes atpalika par trīsdesmit sekundes simtdaļām. L. Kaufiņa ieguva Latvijas junioru čempiones titulu, bet par čempioni dāmām kļuva Dace Mežavilka.

Gandrīz trīs simti dalībnieku startēja 14 km "Gutta" ģimenes distancē. Pirmo vietu izcīnīja Reinis Znotiņš (26:49), aiz viņa finišēja Kristofers Rācenājs un igaunis Randars Ivanovs, bet starp daiļā dzimumam pārstāvēm ātrākā bija Martina Oficjalska no Polijas.

Rīkotāji pavēstīja, ka speciālbalvas 23 nominācijās saņēma skrituļslidotāji, kas bija īpaši piedomājuši pie tērpu noformējuma ("Garākās bizes", "Košākais krekls", "Kuplāko svārku īpašniece", "Raibāka ķivere", "Oranžākā tērpa īpašnieks" u. c.).