Drukāt šo lapu
14.12.2012 12:11

Siguldas slimnīcā būs Donoru diena

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

21. decembrī no pulksten 9 līdz 12 ikvienam interesentam būs iespēja izdarīt patiesi labu darbu – ziedot asinis Rīgas rajona slimnīcā notiekošajā Donoru dienā.

 

Par donoru var kļūt vecumā no 18 līdz 65 gadiem. Donora svars nedrīkst būt mazāks par 50 kilogramiem un pirms asins nodošanas nedrīkst lietot alkoholu un smēķēt. Asins došana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba, liela emocionāla pārdzīvojuma. Pirms asins nodošanas vēlams lietot veselīgu uzturu, daudz šķidruma. Nedrīkst lietot treknus ēdienus asins došanas dienā, kā arī dienu iepriekš. Neēdis cilvēks asinis nevar nodot.

Pēc asins nodošanas donors saņem naudas kompensāciju, proti, trīs latus pusdienām, kā arī saskaņā ar Darba likuma 74. pantu donors, kurš, iepriekš par to paziņojot darba devējam, ziedo asins ārstniecības iestādē, saņem atlīdzību par attaisnoto darba kavējumu, un viņam ir tiesības uz atpūtas dienu (izmaksājot par to atlīdzību par darbu) nākamajā dienā pēc asins ziedošanas. Darbiniekam un darba devējam vienojoties, šo atpūtas dienu var piešķirt citā laikā, vēsta portāls "Sigulda.lv".