Drukāt šo lapu
15.08.2018 11:03

Veselības ministrija lūdz Aizsardzības ministrijai naudu NBS un sabiedroto karavīru ārstēšanai

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Veselības ministrija lūdz Aizsardzības ministrijai naudu NBS un sabiedroto karavīru ārstēšanai arhīvs

Veselības ministrija (VM) lūgusi Aizsardzības ministrijai (AM) piešķirt 110 000 eiro, lai Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcā (RAKUS) varētu ārstēt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un sabiedroto karavīrus.

Aizsardzības ministrija skaidro, ka RAKUS spēj nodrošināt medicīnisko palīdzību pacientiem politraumu un apdeguma gadījumos, ķirurģiskajiem pacientiem un pacientiem citos sarežģītos gadījumos, kas civilmilitārās sadarbības ietvaros varētu tikt izmantota arī sabiedroto karavīru kvalitatīvas veselības aprūpes nodrošināšanā.

RAKUS nepieciešama ultrasonogrāfijas iekārta ar augstu izšķirtspēju, kas aprīkota ar darbam nepieciešamajām programmām, printeri, vismaz trijām dažādas funkcionalitātes zondēm. Izmaksas plānotas 105 000 eiro apmērā. Komplektā ietilpst multifunkcionāls krēsls dažāda profila izmeklējumiem, kura izmaksas plānotas 5000 eiro apmērā.

Lai nodrošinātu RAKUS nepieciešamā medicīniskā aprīkojuma iegādi un uzlabotu NBS un sabiedroto karavīru medicīnisko problēmu diagnosticēšanu un veselības aprūpi, VM lūgusi AM piešķirt 110 000 eiro.

Ņemot vērā iepriekšminēto AM sagatavojusi valdības rīkojuma projektu, kas paredz no AM budžeta VM piešķirt iepriekšminēto summu. Rīkojuma projekts patlaban pieteikts valsts sekretāru sanāksmē.

AM noslēgs vienošanos ar VM, paredzot RAKUS piešķirtā finansējuma izlietojuma kontroli un nosakot RAKUS atbildību par grāmatvedības datu pareizību un finanšu līdzekļu izlietojumu.