Drukāt šo lapu
17.07.2012 09:27

Babītē ārstu prakse "Svīre Plus" - jaunās, vēsturiskās ambulances telpās

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ārstu prakses "Svīre Plus" vadītāja Sana Vaivode. Ārstu prakses "Svīre Plus" vadītāja Sana Vaivode.

Babītē ārstu prakse "Svīre Plus" sākusi pieņemt pacientus jaunās, kapitāli izremontētas telpās, kas atrodas padomju gados celtajā ambulances ēkā.

 

Ģimenes ārstu, fizioterapeitu, ginekologa un centrālās laboratorijas pakalpojumi tagad pieejami vienā ēkā, kas atrodas Piņķos, Jūrmalas ielā 14.

"Jaunās telpas patiesībā ir atgriešanās bijušajā ambulancē, ko Babīte uzcēla padomju gados. Sākoties privatizācijai, poliklīnikas telpas nokļuva vairāku īpašnieku pārziņā, un "treknajos gados" tajās bija veikals, bārs un citi iestādījumi," pastāstīja Ārstu prakses "Svīre Plus" vadītāja Sana Vaivode. "Savukārt ārsti izveidoja savas privātprakses un sāka pieņemt pacientus dažādās adresēs. Arī Ārstu prakse "Svīre Plus" īrēja divus dzīvokļus daudzdzīvokļu mājā un izveidoja tur ārstu praksi, iedvesmojoties no pieredzes, ko es ieguvu, divus gadus piedaloties starptautiskā sadarbības projektā ar Norvēģijas ārstiem."

Taču ar laiku telpas kļuva par šauru. Mīnuss bija arī tas, ka ārstu praksē grūti bija iekļūt ar bērnu ratiņiem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem. "Tā kā mūsu uzņēmuma moto ir – cieņa pret sevi un citiem, godprātīgs darbs un profesionalitāte –, tad sākts meklēt risinājumus, kā paplašināt telpas un kļūt vieglāk pieejamiem saviem pacientiem."

"Uzrunājām citus ģimenes ārstus, kuri pieņem Babītē, un izmantojām iespēju īrēt telpas bijušajā poliklīnikas ēkā, kas projektēta un celta tieši medicīnas iestādes vajadzībām. Tajās nācās veikt kapitālo remontu, lai iekārtotu kabinetus pacientu pieņemšanai. Nu visi Babītē strādājošie ārsti atkal ir zem viena jumta un iedzīvotāji visus pakalpojumus var saņemt vienuviet," uzsver S. Vaivode.

Ārstu prakse "Svīre Plus" piedāvā ģimenes ārsta un ārsta palīga pakalpojumus, fizioterapiju, kas ietver kustību terapiju zīdaiņiem, bērniem un pieaugušajiem, kinezioloģisko teipingu un klasisko masāžu. Divas reizes nedēļā var apmeklēt ginekologu, kurš veic arī ultrasonogrāfiskos izmeklējumus. Centrālajā laboratorijā var nodot plašu analīžu klāstu un saņemt nepieciešamos laboratorijas izmeklējumus.

"Ņemot vērā iedzīvotāju vajadzības, plānojam ieviest arī citus pakalpojumus," stāsta S. Vaivode. "Uz dzīvi Babītē pārceļas daudz jaunu cilvēku, kuriem dzimst bērni, tādēļ arvien jūtamāka ir mikropediatra nepieciešamība. Patlaban meklējam iespējas iegādāties un uzstādīt iekārtas arī fizikālās terapijas pakalpojumu nodrošināšanai, lai visu vecumu iedzīvotājiem un jo īpaši gados vecākiem cilvēkiem tie būtu ērti pieejami dzīvesvietas tuvumā."