Drukāt šo lapu
07.06.2012 19:03

Baložos varēs bez maksas pārbaudīt veselību

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Lai rūpētos par iedzīvotāju veselību, Ķekavas ambulance sestdien 9 . jūnijā Baložu iedzīvotājus aicina doties uz kultūras namu, kur "Veselības dienas" ietvaros varēs veikt bezmaksas pārbaudes un saņemt speciālistu konsultācijas.

No pulksten 9 līdz pulksten 13 Baložu kultūras namā bez maksas iedzīvotājiem tiks piedāvātas tādas pārbaudes kā USG varikozajām vēnām, kā arī plaušu pārbaude jeb spinogrāfiju, kas jo īpaši būtiska ir smēķētājiem un tiem, kuri cieš no elpceļu slimībām un elpas trūkuma. Gados vecākajiem Baložu iedzīvotājiem aktuāla būs kaulu blīvuma pārbaude, lai noskaidrotu, cik liels risks ir saslimt ar bīstamo kaulu "drupinātāju" osteoporozi. Savukārt visu paaudžu daiļā dzimuma pārstāves aicinātas izmantot iespēju un par velti pārbaudīt krūtis.


Sanākušie Baložu iedzīvotāji turpat uz vietas varēs pārbaudīt cukura un holesterīna līmeni asinīs, kā arī pārliecināties, ka sirds strādā, kā nākas ar elektrokardiogrammas palīdzību.

Turpat kultūras namā būs iespēja saņemt kardiologa, acu ārsta un dermatologa konsultācijas. Tās, izņemot ādas ārstu, gan būs par maksu. Ja radīsies vēlme un vajadzība aprunāties par savu sirds veselību, konsultācija pie kardioloģes Kiras Jefimovas maksās astoņus latus, bet pie acu ārsta un ķirurga Sergeja Osinoveca – septiņus latus. Par trim latiem dārgāk par konsultāciju pie oftalmologa gan būs jāmaksā glaukomas, katarakta un diabētiskās retinopātijas slimniekiem.

Tie Baložu iedzīvotāji, kuri par veselību nesūdzas, varēs paplašināt zināšanas par vitamīniem, uztura bagātinātājiem un dabīgo kosmētiku.