Drukāt šo lapu
06.06.2015 09:45

Tā atslābina un ļauj izjust maigumu – Rebozo lakatu masāža

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Klusā daba ar Rebozo lakatiem dažādās krāsās. Klusā daba ar Rebozo lakatiem dažādās krāsās. Kristīne Zavele, Anete Baškevica

"Atslābinošā Rebozo lakatu masāža ir vienkārša metode jeb tehnika, ko var iemācīties katrs un pielietot ikdienā, lai ģimenes locekļus atbrīvotu no fiziska un garīga saspringuma, ļaujot izjust mieru un labsajūtu," pieredzē dalās biedrības "Ģimenes šūpulis" pārstāve Ilze Kuduliņa.

– Kas ir Rebozo lakatu masāža un ko labu tā dod?

– Es pati iepazinos ar Rebozo lakatu masāžu dūlu apmācībā, jo strādāju ar grūtniecēm. Un piedzīvoju, ka tas ir ļoti labs veids, kā atbrīvot ķermeni, prātu, un, kas grūtniecēm ir ļoti svarīgi, mācīties ļauties, paļauties un atslābināties. Tas noder arī jebkuram cilvēkam, jo ikdiena ir ļoti saspringta un dažādu stresu pilna. Atslābināšanās ir tā lieta, kas mums ne vienmēr tik labi izdodas, un šī tehnika, metode jeb masāža ir pietiekami vienkāršs veids, kā to panākt. To katrs var iemācīties un veikt cits citam ģimenē – vīram, bērniem, mammai, tētim.

– Vai masāžai izmanto kādus speciālus lakatus?

– Tie nav kādi speciāli lakati, vienīgi tiem ir jābūt pietiekami lieliem, lai tajos varētu izšūpināt ķermeni. Lakata malas garums ir aptuveni trīs metri. Tie ir izgatavoti no dabiska materiāla auduma ļoti skaistās krāsās.

– Šo masāžu veic viens vai divi cilvēki?

– Atslābinošo masāžu var veikt viens cilvēks. Atsevišķas zonas – plecus, vidukli, gurnus otram cilvēkam izšūpināt, ja viņš stāv vai sēž. Ja grib izšūpināt visu ķermeni, tad tam jāatrodas guļus stāvoklī. Augums tiek izšūpināts ar ritmiskām kustībām diezgan ilgu laiku. Katra ķermeņa zona apmēram piecas minūtes. Šī ritmiskā, nelielā kustība ļauj atslābināt lielos un mazos ārējos muskulīšus, gan arī tos, kas ir dziļi iekšā. Ir Rebozo tehnikas, kuru veikšanai vajadzīgi arī divi cilvēki, bet pamatā to var viens, un tā neprasa fizisku spēku.

– Esam pieraduši pie masāžas, ko veic ar rokām. Ar ko lakata pieskāriens ir labāks vai savādāks?

– Rebozo lakatu masāža ir pieņemama cilvēkiem, kuriem uzreiz negribas ļauties tiešiem otra cilvēka roku pieskārieniem. Šeit tā notiek ar lakata starpniecību. Lai masētu ar rokām, ir jābūt ļoti pamatīgām zināšanām un prasmēm. Ar lakatu to var darīt salīdzinoši vienkārši. Un lakatam ir tā labā lieta, ka viņš ir aptverošs, apkļaujošs un dod drošības sajūtu. Tas tā kā apskauj visu ķermeni vai zonu, kas tiek šūpota. Apskāviens lakatos, var teikt arī tā. Piedevām lakatiem ir burvīgas krāsa, ko var izvēlēties atbilstoši noskaņojumam, jo mēs jau zinām, ka arī krāsām ir dažādas iedarbības. Tā kā šī masāža ir arī burvīga krāsu pasaule, ko var izbaudīt.

– Vai Rebozo lakatu masāžu izmantojat ģimenē? Vai veicat to arī citiem cilvēkiem?

– Līdz šim to esmu izmantojusi grūtniecītēm, ar kurām strādāju, un savā ģimenē. Gribu uzsvērt arī šīs masāžas attiecību aspektu, jo caur šiem lakatiem ir tāda liela samīļošanas sajūta. Cilvēkam, kurš tiek masēts, veidojās savstarpēja saikne ar cilvēku, kurš masē. Un šī ir iespēja samīļot savu vīru, bērnus, mammu, tēti, ko mēs ikdienā nekad nevaram izdarīt par daudz. To mums vajadzētu darīt vēl un vēl. Ar šo masāžu var veicināt arī starppaaudžu ciešāku saikni un uzlabot savstarpējās attiecības, jo tā ir jauks veids, kā mēs savām vecmāmiņām un vectētiņiem ikdienu varam padarīt vieglāku un patīkamāku.

 

Info! Par Rebozo lakatu masāžu iespējams uzzināt biedrībā "Ģimenes šūpulis". Vairāk informācijas www.gimenes-supulis.lv.