Drukāt šo lapu
20.02.2012 18:24

Tomēr negrasās likvidēt Tuberkulozes un plaušu slimību klīniku

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Veselības ministrija tomēr nolēmusi vēl nelikvidēt valstī vienīgo Tuberkulozes un plaušu slimību klīniku, kas atrodas Stopiņu novadā. Veselības ministrija tomēr nolēmusi vēl nelikvidēt valstī vienīgo Tuberkulozes un plaušu slimību klīniku, kas atrodas Stopiņu novadā. Krišjānis Grantiņš

Veselības ministrija (VM) tuvākajos gados tomēr neplāno likvidēt Latvijā vienīgo Tuberkulozes un plaušu slimību klīniku un pārdot tās telpas, kas atrodas Stopiņu novadā.

Kā aģentūrai LETA uzsvēra VM pārstāvis Oskars Šneiders, pēc Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) reorganizācijas tuvākajos gados pacientu ārstēšana notiks esošās ārstniecības iestādes un tās struktūrvienību telpās, un patlaban VM nekādu konkrētu plānu par LIC pārdošanu vēl nav.

VM pārstāvis norādīja, ka laika gaitā izmaiņas varētu notikt, taču patlaban likvidēt Tuberkulozes klīniku nav paredzēts.

Savukārt telekompānija LNT iepriekš vēstīja, ka Stopiņu novada klīnikā esošie aptuveni 400 pacienti turpinās ārstēšanos citās slimnīcās. Kaut arī pacientiem tur nodrošināti īpaši uzturēšanās un ārstēšanas apstākļi, ministrija iecerējusi klīnikas kompleksu pārdot, jo Infektoloģijas centra telpu kopējais noslogojums esot pārāk mazs un ekonomiski neizdevīgs.

Kā norāda VM parlamentārā sekretāre Liene Cipule, infekciozie tuberkulozes pacienti varētu nonākt Infektoloģijas centrā, bet ķirurģiskie - Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Ietaupītos līdzekļus plānots ieguldīt tālākā Austrumu slimnīcas attīstībā, taču tas nenotikšot ātrāk kā pēc diviem gadiem.

Jau ziņots, ka LIC plānots reorganizēt līdz 2012. gada 1. aprīlim, nododot ar infekcijas slimību ārstniecību saistītās funkcijas Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai, bet sabiedrības veselības un epidemioloģiskās drošības jomas funkcijas - jaunai veselības ministra padotībā esošai tiešās pārvaldes iestādei Slimību kontroles centram.

Rīt, 21. februārī, par LIC reorganizāciju lems valdība.