Drukāt šo lapu
20.02.2012 16:26

Ķemeros iedzīvotājiem beidzot pieejama aptieka

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

No 17. februāra Jūrmalā darbu sākusi jauna aptieka Ķemeros, Tukuma ielā 20, kur atrodas arī bibliotēka, tādējādi iedzīvotājiem vairs nebūs pēc medikamentiem jādodas uz līdz šim «tuvāko» aptieku – 12 kilometru attālumā.

Ķemeru aptiekas darbības uzsākšana ir nozīmīgs notikums, jo pirmo reizi farmaceitiskā aprūpes pieejamība iedzīvotājiem tiek uzlabota, pamatojoties uz pašvaldības iniciatīvu un atbalstu, uzsver Jūrmalas pilsētas Domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis: «Aptiekas darbības uzsākšana Ķemeros ir apliecinājums sekmīgam dialogam starp pašvaldību un iedzīvotājiem un valsti. Normatīvo aktu labojumi, kas ļāva atvērt jauno aptieku, prasīja ilgstošu darbu, un tā rezultātā Ķemeru iedzīvotājiem beidzot būs sava aptieka.»

Ekonomiskās situācijas izmaiņu dēļ iepriekšējā aptieka Ķemeros darbību beidza deviņdesmito gadu beigās. Kopš 2000. gada pašvaldība regulāri saņēmusi ķemernieku iesniegumus par aptiekas nepieciešamību. Kā norāda pašvaldība, tā vienmēr esot izpratusi un atbalstījusi šo iedzīvotāju vajadzību, jo Ķemeros dzīvo ap 2500 cilvēku, no kuriem ap 500 ir pensionāri, bet tuvākā aptieka atrodas 12,5 km attālumā.

Tā kā Jūrmalā jau darbojās normatīvajos aktos paredzētais maksimālais aptieku skaits, atbildīgās institūcijas nācies pārliecināt par nepieciešamību tomēr piešķirt papildu licenci aptiekas atvēršanai Ķemeros.

Jūrmalas pašvaldība vērsa Veselības ministrijas uzmanību uz to, ka Jūrmalas pilsēta teritorijas platības ziņā ir otra lielākā Latvijā, un tās konfigurācija ir īpaša - teritorijas garums ir 32 km, līdz ar to Ķemeru iedzīvotājiem ir ierobežota farmaceitiskās aprūpes pieejamība, un sabiedrības intereses šajā jomā netiek nodrošinātas ar brīvā tirgus starpniecību.

Pēc tam Zāļu valsts aģentūra, izvērtējot situāciju Jūrmalas pilsētā, sniedza atļauju rīkot konkursu, lai noskaidrotu farmaceitiskās aprūpes pakalpojuma sniedzēju, kas apliecinātu gatavību nodrošināt aptiekas darbību Ķemeros. Pašvaldības rīkotajā konkursā uzvarēja SIA «Ilmas aptieka».

Aptiekas vajadzībām ir piemērotas pašvaldības īpašumā esošas telpas, kas tiek iznomātas uzņēmējam.