Drukāt šo lapu
18.02.2012 14:00

Mārupē piedalīties referendumā vēlējās nepilsonis

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
Mārupē balsot gribētāju netrūkst Mārupē balsot gribētāju netrūkst Krišjānis Grantiņš

Mārupē pieteikti gandrīz 30 mājas balsojumi.

Tos pieteikt bija iespējams līdz pulksten 12. Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Kristīne Balcere stāsta, ka līdz pulksten 10.30 pieteikti jau 27 cilvēki, kas vēlas balsot no mājām: «Cik pieredze liecina, īsi pirms pulksten 12 ir pēdējais lielais pieteicēju pieplūdums, kas vēl mēģina paspēt. Šoreiz salīdzinoši mājas balsojumu ir ļoti daudz. Parasti to skaits nepārsniedz 20, bet šobrīd jau ir 27. Vēlētāju aktivitāte ir ļoti augta jau kopš paša rīta, pulksten 7.»

Pagaidām iecirknī bijis tikai viens starpgadījums: «Piedalīties referendumā pēc pulksten astoņiem vēlējies kāds nepilsonis. Iecirknī nepilsoņi netiek ielaisti. Viņam nav balsstiesību, viņš tika lūgts iet projām,» pauda K.Balcere.

Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājai pagaidām nav nācies cīnīties ar nelikumīgu aģitāciju: «Aģitācija nav bijusi, es to nepieļauju. Bet neviens, paldies Dievam, neko tādu nav arī mēģinājis.»

K.Balcere prognozē, ka šajā referendumā balsotāju aktivitāte būs ļoti augsta: «Grūti pateikt, cik būs šodien, bet es domāju, ka noteikti būs vairāk nekā pagājušajās vēlēšanās.»