Drukāt šo lapu
08.02.2012 13:14

Jūrmalas opozīcija mēģinās «atbrīvoties» no mēra vietnieces Loskutovas

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Septiņi Jūrmalas domes opozīcijas deputāti ir iesnieguši pieteikumu sasaukt pašvaldības ārkārtas sēdi, lai lemtu par domes priekšsēdētāja vietnieces Larisas Loskutovas atstādināšanu no amata.

Kā telekompānijā LNT pastāstīja domes deputāts Aigars Tampe, opozīcija vēlas Loskutovas nomaiņu saistībā ar Valsts kontroles (VK) kritisko atzinumu par pārkāpumiem pašvaldībā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja atzinumu par Loskutovu un citu iemeslu dēļ, raksta LETA. Ārkārtas sēdei vajadzētu notikt jau šonedēļ.

Opozīcijas deputāti ir apņēmušies vērtēt arī domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa atbildību, kurš gan pašlaik atrodas atvaļinājumā un darbā bija plānojis atgriezties nākam pirmdien.

Turklāt, kā ziņots, aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Jūrmalas pilsētas pašvaldība ir nelietderīgi izlietojusi pašvaldības un kapitālsabiedrību līdzekļus vismaz 1,208 miljonu latu apmērā. Savukārt Jūrmalas kapitālsabiedrību pakalpojumu saņēmēji pārmaksājuši vismaz 402 083 latus, revīzijā secinājusi VK. Tā par Jūrmalas pašvaldībā veiktās revīzijas rezultātiem informēs arī Ģenerālprokuratūru.

Loskutova atzina, ka vakar ir saņēmusi pret sevi vērsto iesniegumu. Politiķe opozīcijas kritiku noraidīja un saistīja to ar Trukšņa atvaļinājumu. Loskutova uzskata, ka valdošā koalīcija pašvaldībā ir stabila, viņa saglabās amatu un turpinās darbu.

Loskutova kaunināja opozīciju, ka tā nevis strādājot pilsētnieku labā, bet noslogojot domes darbu ar bezjēdzīgiem iesniegumiem. Savukārt, runājot par VK atzinumu, politiķe atzina, ka tas ir saņemts, un pašvaldība domās, vai to pārsūdzēt.

Kā ziņots, Truksnis Jūrmalas mēra amatu ieņem nedaudz ilgāk par gadu - kopš 2010. gada septembra, kad nomainīja Romualdu Ražuku, kurš šajā amatā pabija vien nepilnus četrus mēnešus un par Jūrmalas domes priekšsēdētāju tika iecelts, kad no mēra amata tika gāzts kukuļdošanā apsūdzētais Raimonds Munkevics.

Līdz ar Trukšņa ievēlēšanu pašvaldības vadītāja amatā Jūrmalas dome nolēma izveidot otru vicemēra amatu un par domes priekšsēdētāja vietnieci pilsētsaimniecības jautājumos ievēlēja Loskutovu.

Tobrīd savu amatu saglabāja vicemērs Māris Dzenītis, kurš pērnā gada decembrī reorganizācijas rezultātā gan to zaudēja. Politiķis pauda viedokli, ka par iemeslu lēmumam likvidēt Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieka amata vietu ekonomikas un attīstības jautājumos, iespējams, kļuva domstarpības par Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojumu turpmākajiem 12 gadiem.