Drukāt šo lapu
24.10.2012 18:58

Ministram nav izdevies iekarot Krimuldas mēra simpātijas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Lai gan daudzi mēri Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (Reformu partija) norādes, ka Ventspils vadītāja atlaišana ir brīdinājums citiem, uztvēra kā draudus, Krimuldas mērs aicina netiesāt viņu pārāk bargi.

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) domes sēdē 24. oktobrī tika diskutēts par priekšlikumu aicināt Ministru prezidentu izvērtēt Edmunda Sprūdža rīcību un paust valdības viedokli šajā jautājumā, tomēr, uzklausot viņu un vairākus pašvaldību vadītājus, nolemts no ministra sagaidīt publisku atvainošanos.

Ministrs, kurš šodien bija ieradies uz LPS sēdi, uzsvēra, ka saķeršanās bijusi tikai ar dažiem pašvaldību vadītājiem par konkrētiem jautājumiem, un šīs problēmas arī konkrēti ir atrisinātas. "Mūsu attiecības nav beigušās vai neatgriezeniski sabojājušās, bet ir novērstas problēmas. Rīkojums, kas šodien ir aktuāls, ir atsevišķs juridisks jautājums, un aicinu LPS nekrist par upuri vienas puses aizstāvībai. Ir tiesiski veidi, kā noskaidrot patiesību," sacīja E. Sprūdžs.

LPS vadītājs Andris Jaunsleinis gan uzsvēra, ka runa nav par vienu vadītāju – E. Sprūdža publiskā retorika aizvainojusi visus, tāpēc vairākums LPS biedru gaida no ministra atvainošanos publiskajā telpā. 

Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Ozoliņš ("Reģiona alianse") pauda viedokli, ka E. Sprūdžs lēmumu par A. Lemberga atstādināšanu ir nedaudz sasteidzis un būtu normāli, ja viņš publiskajā telpā atvainotos par saviem vārdiem. Vienlaikus viņš uzsvēra – kaut arī ministrs nav iekarojis viņa simpātijas, daudzas no viņa iecerētajām reformām ir pareizas un sasniegs mērķi, tāpēc aicināja E. Sprūdžu netiesāt tik bargi.

Citi pašvaldību vadītāji gan norādīja, ka sākotnēji izskanējuši krietni bargāki priekšlikumi, kā vērsties pret E. Sprūdžu saistībā ar viņa izteikumiem. E. Sprūdžs savā uzrunā LPS sēdē sanākušajiem atvainojās par publiski pausto viedokli un uzsvēra, ka viņš nevēlas visus pašvaldību vadītājus nolikt pretējā frontē ar tām dažām amatpersonām, kuru darbības met ēnu uz citu godīgu, iedzīvotāju interesēs strādājošo pašvaldību vadītāju darbu.

Vienlaikus E. Sprūdzš norādīja, ka šodienas domes sēdi vērojuši un fiksējuši vairāki plašsaziņas līdzekļi, tāpēc viņš uzskata, ka atvainošanās publiski jau ir notikusi, un LPS locekļi to akceptēja, vēsta aģentūra LETA.