Drukāt šo lapu
13.01.2012 14:11

Piesakies darbam referendumā!

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aicina pieteikties vēlēšanu iecirkņu komisijas locekļus. Publicitātes foto Aicina pieteikties vēlēšanu iecirkņu komisijas locekļus. Publicitātes foto

Gatavojoties 18. februārī notiekošajam referendumam par krievu kā otru valsts valodu, Pierīgas novados sākta aktīva vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļu meklēšana.

Par iecirkņa komisijas locekli var pieteikties ikviens vēlētājs, kurš prot latviešu valodu, kuram ir vismaz vispārējā vidējā izglītība un kurš nav pieteikts par deputāta kandidātu vai nav pilnvarotā persona kandidātu saraksta iesniegšanai.

Tāpat var pieteikties persona, kura nav Eiropas Parlamenta, Saeimas, attiecīgās republikas pilsētas vai novada domes deputāts, citas vēlēšanu komisijas loceklis vai cita iecirkņa komisijas loceklis.

Tiesības pieteikt savus pārstāvjus iecirkņa komisijā ir reģistrētajām politiskajām partijām vai reģistrētu politisko partiju apvienībām, ne mazāk kā desmit vēlētājiem vai attiecīgās republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisijas loceklim.
Katra politiskā partija vai politisko partiju apvienība, vēlētāju grupa vai attiecīgās vēlēšanu komisijas loceklis darbam iecirknī drīkst izvirzīt un pieteikt ne vairāk kā septiņus kandidātus.