Drukāt šo lapu
14.08.2018 09:35

Kučinskis: Nākamā gada budžetā pieaugums varētu būt par 150–200 miljoniem eiro

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kučinskis: Nākamā gada budžetā pieaugums varētu būt par 150–200 miljoniem eiro Valsts kanceleja

Nākamā gada budžetā pieaugums varētu būt par 150–200 miljoniem eiro, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

"Tas, ko ir pieprasījušas ministrijas, ir gandrīz 20% pie budžeta, bet tādas izaugsmes Latvijai nebūs. Mēs varam runāt par palielinājumu, iekļaujot iekšējo ekonomiju, starp 150–200 miljoniem eiro," teica premjers.

Viņš atzīmēja, ka ir jānosaka prioritātes, tostarp atbalstot jau līdz šim virzītos projektus, piemēram, veselības sistēmas reformu. "Es nestādos priekšā, kā veselības reforma varētu netikt īstenota," sacīja Kučinskis, piebilstot, ka starp budžeta prioritātēm jābūt arī izglītībai un drošībai.

Tajā pašā laikā Kučinskis arī atzīmēja, ka pirmsvēlēšanu laikā politiķu solījumi mēdz būt bezatbildīgi. "Politiķi, īpaši tie, kuriem, iespējams, nebūs jāatbild, sola pilnīgi visu," sacīja premjers.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka, neskatoties uz prognozēto negatīvo fiskālo telpu, ministrijas 2019. gada budžetā prioritārajiem pasākumiem papildus pieprasījušas 1,1 miljardu eiro. Tostarp Veselības ministrijai 2019. gada budžetā papildus esot nepieciešami 431,39 miljoni eiro, bet Izglītības un zinātnes ministrijai – 106,3 miljoni eiro.