Drukāt šo lapu
21.06.2018 09:27

Noturoties amatā pēc Saeimas vēlēšanām, Kučinskis sola ārkārtīgi kritisku attieksmi pret ministru amatu kandidātiem

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Noturoties amatā pēc Saeimas vēlēšanām, Kučinskis sola ārkārtīgi kritisku attieksmi pret ministru amatu kandidātiem Valsts kanceleja

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) būtu gatavs uzņemties valdības vadītāja pienākumus arī pēc Saeimas vēlēšanām, un, ja viņam izdosies noturēties amatā, politiķis sola ārkārtīgi kritisku attieksmi pret ministru amatu kandidātiem.

Kučinskis šorīt Latvijas Radio solīja, ka kritiski vērtēšot kandidātus ministru posteņiem neatkarīgi no viņu partejiskās piederības, jo darbam valdībā esot vajadzīgi darītāji, nevis malā stāvētāji un komentētāji.

Neskatoties uz opozīcijas iesniegtajiem demisijas pieprasījumiem, Kučinskis kopumā atzinīgi vērtēja savas pašreizējās valdības ministru darbu. Piemēram, viņš neatbalsta tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) demisiju, jo uzskata, ka maksātnespējas procesi likumdošanas sakārtošanas ziņā ir piedzīvojuši būtiskus uzlabojumus, bet tagad jautājums vairāk esot par likumu pielietošanu un ieviešanu dzīvē.

Līdzīgi premjers neatbalsta arī ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (V) demisiju, jo no ministra līdz augustam gaida risinājumus elektrības OIK jomas sakārtošanai. Premjers atzina, ka strauji likvidēt OIK nevarēs, un sistēmai tiks pielikts punkts vien tad, kad no atjaunojamajiem resursiem ražotā elektrība pietuvusies tirgus cenām.

Kopumā demisijas pieprasījumus Kučinskis novērtēja kā opozīcijas centienus pievērst sev uzmanību pirms Saeimas vēlēšanām.

Politiķis lēsa, ka vasarā opozīcija varētu mēģināt pieteikt vēl pāris ministru demisijas, tomēr šo ieceri kavēšot Saeimas brīvdienas. Vasarā gan tikšot sasauktas vismaz viena vai divas Saeimas ārkārtas sēdes, kad opozīcija atkal varētu mēģināt izpausties.