Drukāt šo lapu
13.06.2012 12:04

VID: Salaspils mēram aizvadītais gads bijis visai “trekns”

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
VID: Salaspils mēram aizvadītais gads bijis visai “trekns” Krišjānis Grantiņš

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta datiem, Raimonda Čudara atalgojums pašvaldībā pērn pārsniedzis divus tūkstošus latu mēnesī.

VID publicētajā valsts amatpersonas deklarācijā, Salaspils novada domes galva sniedzis ziņas, ka Salaspils novada domē pērn saņēmis Ls 18 316 lielu algu (vidēji Ls 1526 mēnesī). Tāpat viņš saņēmis atalgojumu pašvaldības uzņēmumos: Ls 2220 par darbu "Salaspils veselības centrā", Ls 2160 par darbu siltumapgādes uzņēmumā "Salaspils Siltums" un tikpat liels atalgojums bijis ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmumā "Valgums-S".

Šajos uzņēmumos Salaspils mērs pildījis kapitāla daļu turētāja – Salaspils novada domes – pārstāvja pienākumus. Pērn Salaspils mērs darbojies arī kā likvidators SIA "BALTISCHER LOTSE", norādīts deklarācijā.

Vidēji mēnesī pašvaldība mēra atalgojumam pērn ik mēnesi tērēts Ls 2071. Salīdzinājumam – mazākā Pierīgas novada Sējas mērs Guntis Liepiņš (vēlētāju apvienība "Tēvzeme") 2011. gadā saņēmis vien Ls 730 lielu atalgojumu mēnesī (neskaitot piemaksas par darbu pašvaldības kapitālsabiedrībās), savukārt Salaspils novada kaimiņos Stopiņu novadā domes priekšsēdētājs Jānis Pumpurs ("Reģionu alianse") saņēmis Ls 1751 mēnesī (neskaitot piemaksas par darbu pašvaldības kapitālsabiedrībās).

R. Čudara īpašumā ir zemes gabals ar dzīvojamo māju un divām palīgceltnēm Salaspils novadā, kā arī 2006. izlaides gada vieglā pasažieru automašīna "Mazda 6". R. Čudara parādsaistības pērn bijušas 28 765 eiro, norādīts deklarācijā.

Citas ziņas par faktiem, kas attiecas uz viņa mantisko stāvokli, R. Čudars nav sniedzis.

Kā ģimenes locekļus R. Čudars valsts amatpersonas deklarācijā norādījis sievu Evu, meitas Kerstinu Mariju un Polu Annu, tēvu Kārli, kā arī māsu Unu Rogovsku.