Drukāt šo lapu
25.11.2015 14:50

Valsts prezidents rosina nemainīt PVN regulējumu kultūras pasākumiem

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Valsts prezidents rosina nemainīt PVN regulējumu kultūras pasākumiem Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien, tiekoties ar finanšu ministru Jāni Reiru, Saeimas Budžeta, un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Kārli Šadurski un kultūras ministri Daci Melbārdi, rosināja nemainīt pievienotās vērtības nodokļa regulējumu kultūras pasākumiem, informēja prezidenta preses dienestā.

Gadskārtējā valsts budžeta paketē piedāvātie grozījumi Pievienotās vērtības nodokļa likumā paredz, ka ieejas maksa uz komerciāla rakstura kultūras pasākumiem – teātra un cirka izrādēm, kā arī koncertiem – ir apliekama ar PVN 21% apmērā.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicināja ņemt vērā, ka piedāvātajiem grozījumiem var būt būtiska ietekme uz kultūras pasākumu pieejamību lielai daļai Latvijas iedzīvotāju. Daudzos gadījumos šķērslis biežākai kultūras pasākumu apmeklēšanai ir augstā biļešu dārdzība, it īpaši lauku reģionos. Tāpat Valsts prezidents uzsvēra, ka rosinātās izmaiņas šobrīd ir nepietiekami izdiskutētas kultūras nozarē, turklāt nav izsvērta arī grozījumu iespējamā ietekme.

"Piedāvātais regulējums var ne tikai ierobežot konkurenci kultūras pakalpojumu sniegšanas jomā, bet arī mazināt iedzīvotāju iespējas apmeklēt teātra izrādes, koncertus un citus kultūras pasākumus," norādīja Valsts prezidents.

Amatpersonas bija vienisprātis par to, ka izmaiņas PVN regulējumā kultūras pasākumiem nepieciešams rūpīgi izdiskutēt ar kultūras nozares pārstāvjiem. Amatpersonas arī vienojās, ka 2016. gada budžeta paketē izmaiņas PVN regulējumā kultūras pasākumiem nebūtu atbalstāmas. 2016. gadā tiks turpināts darbs, lai izvērtētu iespējamo PVN regulējuma izmaiņu paredzamo ietekmi, kā arī lai noteiktu precīzu un nepārprotami piemērojamu PVN regulējumu kultūras pakalpojumu sniedzējiem.


Iepriekš:

Nodoklis var iznīcināt kultūras dzīvi reģionos; māksliniekiem neatmaksāsies uzstāties Pierīgā