Drukāt šo lapu
30.05.2012 16:18

“Viena tante teica.” Ropažu iedzīvotāji par mēru maiņu

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
“Viena tante teica.” Ropažu iedzīvotāji par mēru maiņu Krišjānis Grantiņš

Ar atpakaļejošu datumu tikai gada pārskatos varēja redzēt, kas ir uzbūvēts un cik daudz naudas iztērēts, pašvaldības vadību kritizē iedzīvotāji.

Uz Ropažu novada domes ārkārtas sēdi 28. maijā, kurā lēma par domes priekšsēdētaja Ivara Gailīša nomaiņu, bija ieradušies vairāki iedzīvotāji.

Sēdes starpbrīdi, kamēr deputāti gatavojās balsojumam par nākamo domes priekšsēdētāja amata kandidātu, vaicājām, kā vietējie ļaudis komentē izveidojušos situāciju.

"Kā līdz šim sēdē dzirdējām, galvenais, ko pārmet Ivaram Gailītim, ir komunikācijas trūkums. Par to, kā deputāti komunicē savā starpā, nevaru spiest, bet, kā norit deputātu saziņa ar iedzīvotājiem, var redzēt viņu tikšanās reizēs ar vietējiem ļaudīm. Parasti ierodas trīs, četri deputāti."

"Kādreiz par to, ko nolēma domē, publiski vispār nebija informācijas. Nākt uz domes sēdēm un klausīties, ko deputāti spriež, nevarēja. Ziņas izplatījās stilā "viena tante teica," kurai domē bija kāds radinieks vai paziņa. Ar atpakaļejošu datumu tikai gada pārskatos varēja redzēt, kas ir uzbūvēts un cik daudz naudas iztērēts. Vienīgi pēdējā gada laikā regulāri var lasīt atskaites un domes sēžu lēmumus, ko publicē vietējā avīzē. Momentā visa jaunākā informācija ir pieejama novada mājas lapā."

"Ja paskatās vairāku gadu pārskatus, var redzēt, ka pēdējā gada laikā izdevumi par ceļu remontu, sniega tīrīšanu, namu siltināšanu un citiem darbiem ir samazinājušies vismaz par trešdaļu. Visur redzams ietaupījums."

"Gaidu labākus laikus. Ropaži vienmēr bijuši samērā sakopta, sakārtota vieta. Nevaru pārmest Antonam Cibuļskim, ka viņš nebūtu rūpējies par savu pašvaldību garo valdīšanas gadu laikā. Cerams, viņa ilgā pieredze politikā nāks par labu. Daži saka – viņa darba stils ir novecojis, tomēr viņā var saskatīt kaut ko no īsta saimnieka, tas ir tāds pēcpadomju laika rūdījums."