25.06.2014 13:26

Ķekavas domnieks Andis Adats vērsīsies tiesībsargājošās institūcijās pret viņu vērsto publikāciju dēļ

Autors  Sollija Lipore
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
Šķiet, bijušais ilggadējais Baložu pilsētas mērs Andis Adats, tagadējais Ķekavas novada domes deputāts un priekšsēdētāja vietnieks kādam uzkāpis uz varžacīm, jau jau pāris gadus pret viņu tiek īstenota nomelnošanas kampaņa. Šķiet, bijušais ilggadējais Baložu pilsētas mērs Andis Adats, tagadējais Ķekavas novada domes deputāts un priekšsēdētāja vietnieks kādam uzkāpis uz varžacīm, jau jau pāris gadus pret viņu tiek īstenota nomelnošanas kampaņa. Krišjānis Grantiņš

Vairāki plašsaziņas līdzekļi saņēmuši informāciju par to, ka Ķekavas novada domes deputāta Anda Adata īpašumos kratīšanu veikusi Finanšu policija, taču pats domnieks to noliedz.

Sakarā ar to viņš atklāj interesantus faktus par Baložu pilsētas un Ķekavas novada domes darba aizkulisēm.

"2009. gada vēlēšanās netiku atkārtoti ievēlēts par pašvaldības priekšsēdētāju, kā rezultātā vajadzēja atgriezties iepriekšējā darba vietā SIA "Baložu komunālā saimniecība". Šo iespēju atteica, jo tajā vietā tika pieņemti domes deputāti Ivans Pihtovs un Maksims Volkovičs (abi – "Saskaņas centrs"). Tiesāties nebija vēlmes, jo bija citas lietas, ar ko nodarboties. 2009. gada nogalē jaunā SIA "Baložu komunālā saimniecība" vadība (jau minētie I. Pihtovs un M. Volkovičs, kā arī vēl viena viņu partijas pārstāve – Olita Krastiņa) atteica man atgriezt aptuveni 4000 latu par pārmaksātajiem komunālajiem maksājumiem," atklāj A. Adats.

Viņš arī piebilst, ka 2010. un 2011. gadā reklāmas interneta portālos tika izvietoti paziņojumi par to, ka A. Adats izpārdod savus īpašumus sakarā ar migrēšanu uz ārzemēm, bet vēlāk reklāmas vēstīja, ka A. Adats piedāvājot augsti apmaksātus darbus dažādās sfērās. Reklāmās tika norādīti dati, kas bija pieejami šauram pašvaldības amatpersonu lokam. Šādi paziņojumi tikuši ievietoti arī Ķekavas novada pašvaldības mājaslapā sludinājumu sadaļā.

"2012. gadā kādā interneta portālā tika publicēti mani sensitīvie dati, kas bija adresēti Ķekavas novada domes deputātiem. Vēlāk noskaidrojās, ka šis interneta portāls piederējis deputāta Ivana Pihtova sievas un Maksima Volkoviča tēva Krievijā reģistrētajam uzņēmumam, kas šos datus gan izņēma," turpina pašreizējais Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks saimnieciskajos jautājumos. "2013. gada 20. jūnijā deputātu grupa, tai skaitā jau minētais I. Pihtovs un deputāts, Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Germanis Ivanovs, vērsās Ķekavas novada vēlēšanu komisijā ar iesniegumu anulēt man deputāta statusu sakarā ar kriminālsodamību. Tajā pašā gadā pēc pašvaldību vēlēšanām SIA "Baložu komunālā saimniecība" darbinieki un deputāti I. Pihtovs un M. Volkovičs pameta darbu pēc pašu vēlēšanās, saņemot prēmijas, pabalstus un kompensācijas vairāk nekā 15 000 latu apmērā, ko darīja, ar domi nesaskaņojot, tāpat veica darbības kredītlīgumu noslēgšanai 500 000 eiro apmērā, par ko pašreiz tiek saņemti izskanējušie pārmetumi par finanšu stabilizāciju novadā."

Domnieks stāsta, ka vēl pērn septembrī deputātu grupa, t.sk. jau daudzkārt minētie I. Pihtovs un M. Volkovičs, pamatojoties uz G. Ivanova sagādātu vēstuli, atkal rosināja viņam anulēt deputāta mandātu. Tajā pašā laikā deputāts M. Volkovičs uzsācis regulāru A. Adata īpašumu pārbaudi, pieprasot atskaites par tajos veiktajām darbībām. Vēlāk situācija saasinājusies vēl vairāk, stāsta A. Adats, proti, šā gada janvārī, divas dienas pirms krimināllietas izskatīšanas, kurā viņu atbrīvoja no kriminālatbildības, M. Volkoviča interesējošajā un pārbaudītajā A. Adata īpašumā tika nodedzināta vasaras kafejnīca. Savukārt aprīlī Volkovičs pastiprināti esot sācis interesēties par saulgriežu pasākumu organizēšanas gaitu jau minētajā īpašumā un ugunskura dedzināšanas kārtību. Turklāt nedēļu vēlāk šis Jāņiem sagatavotais ugunskura krāvums esot ticis nodedzināts, un pašvaldības policija izteikusi vēlmi sodīt A. Adatu par ugunskura dedzināšanu aizlieguma periodā.

Ar policiju A. Adats ticies arī pavisam nesen – šomēnes, kad Reģionālās pašvaldības policijas darbinieki, kas ir pakļauti Ķekavas nodaļas priekšniekam Germanim Ivanovam, sastādīja administratīvo pārkāpumu protokolu par to, ka domes stāvvietā atradās domes priekšsēdētāja vietnieka saimnieciskajos jautājumos A. Adata automašīna, neskatoties uz to, ka pirms protokola sastādīšanas darbiniekiem tika uzrādīta stāvēšanas atļauja, turklāt vēl, ignorējot deputāta klātbūtni, protokolā tika norādīts, ka A. Adats pie protokola sastādīšanas nav piedalījies.

"Varbūt tā ir tikai sakritība?," retoriski vaicā A. Adats. "Lieki būtu norādīt, ka jau ilgāku laiku es cīnos, lai ierobežotu likuma normu pārkāpšanu un vainīgo personu saukšanu pie atbildības, kā arī ir uzsākts darbs pie Reģionālās pašvaldības policijas darba sakārtošanas. Savukārt par medijiem sniegto informāciju gatavoju iesniegumu tiesībsargājošām iestādēm," piebilst A. Adats.