Drukāt šo lapu
27.03.2012 07:31

Salaspils novada Domes opozīcija sēdē vēlas mainīt pašvaldības vadību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils novada Domes opozīcija sēdē vēlas mainīt pašvaldības vadību arhīvs

Salaspils novada Domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars ir saņēmis astoņu opozīcijas deputātu parakstītu iesniegumu, kurā tie lūdz sasaukt domes sēdi pašreizējās novada vadības nomaiņai.

 

Komentējot saņemto iesniegumu, Salaspils novada mērs uzsver, ka respektē savu kolēģu tiesības uz šādu ierosinājumu, taču vēlas saņemt arī argumentus, kas likuši ķerties pie tik radikāla soļa: «Protams, es cienu šo astoņu deputātu viedokli un, nenoliedzami domes sēde jautājuma izskatīšanai tiks sasaukta, taču tajā es vēlēšos dzirdēt arī argumentus, kas tieši izraisījis tik radikālu lēmumu no opozīcijas puses.»

Salaspils novada Domes priekšsēdētājs astoņu deputātu iesniegumu izskatīšanai iekļaus nākamajā domes sēdē, kas notiks trešdien, 28. martā.

Iesniegumu parakstījuši opozīcijā esošie deputāti Juris Putniņš (no bijušās Tautas partijas), Zoja Rimša (TB/LNNK), Genādijs Volodins («Saskaņas centrs»), Vera Kalniņa (TB/LNNK atbalstītāja), Aleksandrs Prutkovs (PCTVL), Silvija Pivore (bijusī Tautas partija), Ludmila Fedorkova («Saskaņas centrs») un Valdis Circenis (bijušā «Jaunā laika» atbalstītājs). Salaspils novada Domē opozīcijai ir astoņas, bet pozīcijai deviņas deputātu balsis.

R. Čudars, komentējot gaidāmo balsojumu, ir pārliecināts, ka pašvaldībā svarīgākais ir visiem strādāt kopā neatkarīgi no politiskās piederības, jo pašvaldības galvenais uzdevums ir nodrošināt novada saimniecisko attīstību, kas galīgi nav politisks jautājums.

«Pašvaldībā, manuprāt, svarīgākais ir mūsu kompetencē esošu jautājumu kopīga risināšana. Un līdz šim uzskatīju, ka novada domē tiešām ir bijusi spēcīga deputātu un izpildvaras komanda, kas strādā novadam neatkarīgi no politiskās piederības. Un man patiešām ir vilšanās, ka šis mans uzskats nav bijusi patiesība,» sarūgtinājumu par notikumiem pašvaldībā neslēpj R. Čudars.

Novada mērs uzsver, ka cer sagaidīt iesnieguma autoru argumentus un, protams, arī vīziju par novada attīstību turpmāk: «Dīvaini ir tas, ka deputāti, kuri vēlas vadības maiņu, līdz šim paši neko nav piedāvājuši. Ir saprotami, ja šāda cīņa notiek starp amata kandidātiem un viņu iespējamām darbības programmām, vai vismaz redzējumiem par novada attīstību. Taču līdz šim novērotā šo deputātu pasivitāte domes un komiteju sēdēs man liek izdarīt nepatīkamu secinājumu - nekāda cita darbības kursa, programmas vai redzējuma nav, bet ir tikai intrigas un cīņa par krēsliem novada vadībā,» pārliecināts ir R. Čudars.