Drukāt šo lapu
07.03.2012 09:12

«Vai Ungārijas jaunā konstitūcija izmainīs Eiropu?»

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
«Vai Ungārijas jaunā konstitūcija izmainīs Eiropu?» Krišjānis Grantiņš

Ungārijas jauno konstitūciju, kas bijusi par iemeslu ES iebildumiem, ungāru protesta un atbalsta demonstrācijām un viedokļu sadursmēm visā Eiropā, izvērtēs 14. martā starptautiskā konferencē Rīgā.

Sociāli un fiskāli konservatīvais valsts pamatlikums, kas stājās spēkā šā gada 1. janvārī un nomainīja komunistu laikos pieņemto 1949. gada konstitūciju, Eiropas Komisijai licis paust bažas par Nacionālās bankas, tiesu varas un datu aizsardzības iestādes neatkarību. Savukārt pamatlikuma aizstāvji uzsver konstitūcijā iestrādāto nacionāli kristīgo pamatvērtību nozīmīgumu.

Konference «Vai Ungārijas jaunā konstitūcija izmainīs Eiropu?» 14. martā pulksten 16 notiks Latvijas Kara vēstures muzeja Konferenču zālē Rīgā, Smilšu ielā 20.

«Mēs uzskatām, ka pēc divdesmitā gadsimta desmitgadēs iedragātās morāles mums ir vajadzīgs garīgās un intelektuālās atjaunotnes ceļš. Mums kopīgi ir jāveido nākotne un aicinājums jaunajai paaudzei. Mēs ticam, ka mūsu bērni un mazbērni ar savu talantu, neatlaidību un gara stiprību padarīs Ungāriju atkal lielu. Pamatlikums ir mūsu tiesiskās kārtības pamats: ungāru vienošanās pagātnē, tagadnē un nākotnē. Tas ir ietvars, kas pauž tautas gribu, formu tam, kā mēs vēlamies dzīvot.» Šos vārdus no Ungārijas konstitūcijas preambulas par konferences moto izvēlējušies tās rīkotāji – «Apvienība Ungārijas atbalstam».

Darba kārtība:

- Dr. Gunta KALMES ievadvārdi

- Ungārijas vēstnieka Gābora DOBOKAI (Gábor Dobokay) uzruna. Ungārijas himna

- Katoļu Baznīcas arhibīskaps Zbigņevs STANKĒVIČS: "Ungārijas Konstitūcijas garīgās vērtības"

- Aleksandrs KIRŠTEINS: "Ungārija: 1956 – 2012"

- Ilona BREMZE, biedrība "Asociācija Ģimene": "Ģimenes atbalsta politika - Ungārijas valdības prioritāte"

- Paneļdiskusija. Piedalās: Dr. Guntis KALME, Dr. Ivars KALVIŅŠ, Aleksandrs KIRŠTEINS, Natālija LAZUKINA

Atbalstīsim drosmīgo Ungāriju ar savu klātbūtni! Visi laipni aicināti!

Konferenci atbalsta:

Laikraksts "Rīgas Apriņķa Avīze", Jāņa Čakstes Demokrātijas un ilgtspējīgas attīstības biedrība, RLB Nacionālās identitātes komisija, Latviešu juristu apvienība, Latvijas Ordeņu brālība, biedrība "Asociācija Ģimene", fonds "Moral revolution", Latvijas Poļu biedrība, žurnāls "Latvijas Tirgotājs", Latvijas Patērētāju tiesību aizgādniecības savienība, Latvijas Tirgotāju kamera, portāls "Apriņķis.lv", portāls "Ogrenet.lv", laikraksts "Ogres Vēstis Visiem", portāls "Tautasforums.lv", laikraksts "Svētdienas Rīts", Neatkarīgā policistu arodbiedrība, Informācijas tehnoloģiju speciālistu arodbiedrība, Vides aizsardzības klubs, Latvijas Kristīgais radio, Latvijas Juristu biedrība.