Drukāt šo lapu
20.06.2013 09:55

Ķekavas domes pirmā sēde noslēgusies: Novadā saimniekos jauns mērs – Valts Variks (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas domes pirmā sēde noslēgusies: Novadā saimniekos jauns mērs – Valts Variks (papildināta) www.vidzemespartija.lv

Pulksten 10 Doles Tautas namā notika Ķekavas novada domes jaunā sasaukuma pirmā sēde, kuru bija iespējams vērot internetā.

Pievienota pirmspēdējā rindkopa.

Sēdē vienīgais jautājums bija domes priekšsēdētāja ievēlēšana.

Šim amatam tika izvirzīti divi kandidāti. Pirmais bija Valts Variks no Vidzemes partijas, par ko vienojušies vairāku partiju pārstāvji, piesakot viņa kandidatūru, pavēstīja Vidzemes partijas pārstāvis Ilgonis Leišavnieks. No "Saskaņas centra" puses tika izvirzīts partijas "Sadarbība" pārstāvis Igoris Malinauskas, kurš gan no savas kandidatūras atteicās un savu balsi nodeva par labu jau izvirzītajam kandidātam. Savukārt līdzšinējā mēra Roberta Jurķa no "Vienotības" kandidatūra nemaz netika pieteikta.

V. Variks mēra amatā tika ievēlēts ar 11 balsīm "par" un trim balsīm "pret". Trīs deputāti sēdē nebija ieradušies. Jaunais domes priekšsēdētājs izsludināja jau pirmo ārkārtas sēdi šo pēcpusdien, kurā tiks ievēlēti viņa vietnieki un lemts par citām steidzamākajām jaunās domes aktualitātēm.

Iepriekšējā Ķekavas novada domes sasaukumā V. Variks kā deputāts darbojās Attīstības un Īpašumu lietu komitejās. Līdz šim viņa pamatdarbs jau ilgstoši bijis AS "Latvenergo" Hidrotehnisko būvju dienestā. V. Variks dzimis 1974. gadā un ieguvis augstāko izglītību Latvijas Lauksaimniecības universitātē.

No 15 646 balsstiesīgajiem iedzīvotājiem Ķekavas novadā pašvaldību vēlēšanās piedalījušies 7 629, un domē ievēlēti 17 deputāti no astoņām partijām. Kopumā šajā novadā vēlēšanās balotējās 221 deputātu kandidāts no 13 politiskajiem spēkiem.

Iepriekš:
Ķekavas mēra amatā Jurķi, iespējams, nomainīs Variks