16.04.2013 14:33

FOTO: Pierīgas upēs pagaidām mierīgi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ropažos applūdusi viena māja un izpostīts gājēju tiltiņš pār Lielo Juglu, par līdzīgiem gadījumiem citviet Pierīgā netiek ziņots. Tuvāko dienu laikā prognozējama ūdens līmeņa celšanās Gaujā un Lielajā Juglā.

Pēdējo dienu laikā ūdens līmenis Gaujas augštecē ir nedaudz paaugstinājies (pēdējās diennakts laikā par 15–55 centimetriem), bet lejtecē pie Ādažiem un Carnikavas tikpat kā nav mainījies.

Pašvaldības aģentūras "Carnikavas komunālserviss" vides aizsardzības, darba drošības un ugunsdrošības speciāliste Dagnija Liepkalne otrdien portālam "Apriņķis.lv" apliecināja, ka nekādam uztraukumam šobrīd nav pamata. "Pēdējo dienu laikā Gaujā novada teritorijā ir izzudis ledus, līdz ar to samazinās iespējamība, ka no augšteces atnestais ledus varētu sablīvēties un upe varētu pārplūst. Bet tas, ka paaugstināsies ūdens līmenis, ir pilnīgi normāli."

Ādažu pašvaldības policijas priekšnieks Oskars Feldmanis norādīja, ka pagaidām novadā viss ir mierīgi. "Ledus sanesumi, kas vēl piektdien bija Gaujā, ir izgājuši, taču, cik varu spriest, tas vēl obligāti nenozīmē, ka plūdi mums ies secen. Ir gadījies, ka līdzīgā situācijā īstie plūdi sākas nedēļu vēlāk, kad ūdens atnāk no Gaujas augšteces un pietekām."

Ropažu novada pašvaldības policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs Diāns Veličko pastāstīja, ka Lielajā Juglā izveidojušies divi ledus sablīvējumi – pie Ropažiem un pirms Zaķumuižas. Ūdens līmenis ir cēlies un vietām applūdušas upju palienes, taču bīstami augstu atzīmi nav sasniedzis un plūdu bīstamība nav liela.

Izmaiņām situācijā ap Lielo Juglu pastāvīgi seko Ropažu civilās aizsardzības komisijas pārstāvji kopīgi ar pašvaldības policijas darbiniekiem. Jaunākā informācija, kas saņemta otrdien dienas vidū, liecina, ka nedaudz applūdusi viena pašvaldībai piederoša māja Ropažos pie tilta pār Lielo Juglu. Pēc D. Veličko vārdiem, tajā dzīvo trīs ģimenes, kas nejūtas apdraudētas un no evakuācijas atteikušās.