Drukāt šo lapu
06.08.2018 13:00

Ikšķilē pieņem ekspluatācijā bērnudārza "Čiekuriņš" jauno ēku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķilē pieņem ekspluatācijā bērnudārza "Čiekuriņš" jauno ēku Ikšķiles novada pašvaldība

3. augustā Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB), piedaloties visiem būvniecības procesā iesaistītajiem dalībniekiem, pieņēma ekspluatācijā Ikšķiles novada pirmsskolas izglītības iestādes "Čiekuriņš" jauno ēku.

Kā informēja pašvaldībā, bērnudārza ēka tika uzbūvēta nedaudz vairāk kā viena gada laikā – pērnā gada martā SIA "Skonto Būve" uzsāka celtniecību. Pamatojoties uz izstrādāto projektu, ir izbūvēta un aprīkota 3523 m2 liela pirmsskolas izglītības ēka un labiekārtota teritorija 2,1 ha platībā, kurā atrodas bērnu rotaļu un sporta laukumi, piebraucamais ceļš, velo novietne un autostāvvietas.

Bērnudārzā ir ne tikai mācību, rotaļu telpas, sporta zāle un svinīgiem pasākumiem paredzēta zāle ar skatuvi, bet arī baseins un veselību veicinošā sāls istaba. Turklāt telpas ir pielāgotas arī grupiņai bērniem ar īpašām vajadzībām.

Objekta pieņemšanas dienā SIA "Skonto Būve" valdes loceklis Juris Pētersons pauda gandarījumu par iespēju sadarboties ar Ikšķiles novada pašvaldību un realizēt skaistu projektu tik ainaviskā vietā. Tas, protams, ir radījis būvdarbu gaitā arī nelielus sarežģījumus, piemēram, nebūt ne tik viegli ir bijis izbūvēt komunikācijas starp koku saknēm, taču būvnieki ir raduši risinājumus, lai nodrošinātu visu projektā paredzēto.

BVKB Būvdarbu kontroles nodaļas vadītājs Jānis Palamarčuks atzina, ka jau sākotnēji ir bijis redzams, ka šis ir liels un skaists projekts, kas ir labi uzbūvēts. Ar papildus izaicinājumiem, kas bija saistīti ceļot būvi, lai pēc iespējas saglabātu staltās priedes, būvnieks ir labi ticis galā. Nelielās nianses, kas atklātas ēkā, ir novēršamas ekspluatācijas un apkopes gaitā īsā laika periodā.

Projekta pasūtītājs ir Ikšķiles novalda pašvaldība. Domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš atzina, ka ēka lieliski iekļaujas meža ainavā, papildinot, nevis laužot dabisko vidi, līdz ar to, tika izteikts patiess gandarījums, ka vēl viena Ikšķiles novada daļiņa tapusi sakopta un iedzīvotājiem pieejama.