13.06.2018 16:49

Trešdien turpinās meža ugunsgrēka dzēšana Ādažu poligonā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Trešdien turpinās meža ugunsgrēka dzēšana Ādažu poligonā Gatis Dieziņš

Meža ugunsgrēks Ādažu poligonā plašumā neiet, jo otrdien tā teritorija tika ierobežota. Tomēr joprojām turpinās dzēšanas darbi un tajos piedalās Valsts meža dienests, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Nacionālie bruņotie spēki (NBS), kā arī Zemessardze.

Valsts meža dienestā pavēstīja, ka pēc ugunsgrēka teritorijas ierobežošanas visa platība tika uzmērīta un pēc mērījumu rezultātiem var pateikt, ka uguns skartā platība kopumā ir 770 hektāri. Detalizētāks vērtējums par to, kādi ir ugunsgrēka nodarītie zaudējumi dabas resursiem, būs zināms vēlāk.

Vietā, kur Ādažu poligonā Sējas novada teritorijā nedēļas nogalē izcēlās ugunsgrēks, ārpus ierobežotās teritorijas liesmas tālāk vairs neizplatās un arī sadūmojums ir ievērojami mazinājies, tomēr pilnīga ugunsgrēka likvidēšana var prasīt vēl vairākas dienas.

Jāatgādina, ka par spīti sākotnēji veiksmīgajai ugunsgrēka lokalizēšanai pirmdien no rīta, pēcpusdienā, palielinoties vējam, liesmas tomēr izlauzās ārpus sākotnēji ierobežotās teritorijas. Atkārtoti uguns tika ierobežota tikai otrdien, un sākotnējo trīs simts hektāru vietā izdega vairāk nekā septiņi simti hektāru.

Dzēšanas darbi ugunsgrēka teritorijā, līdz pilnīgai ugunsgrēka nodzēšanai, tiks veikti visu diennakts gaišo laiku līdz pat tumsas iestāšanās brīdim un pēc tumsas iestāšanās tiks veikta ugunsgrēka vietas uzraudzība, tā nodrošinot, lai uguns neatsāktos.