Drukāt šo lapu
16.05.2018 11:01

Ērgļu šoseja. Labs nāk tikai ar ilgu un pacietīgu gaidīšanu

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ērgļu šoseja. Labs nāk tikai ar ilgu un pacietīgu gaidīšanu arhīvs

Lai kā to vēlētos Ropažu novada iedzīvotāji, autoceļa Rīga–Ērgļi remonts šovasar nesāksies. Pie labas apstākļu sakritības tas tikšot salabots tikai 2021. gadā.

Šonedēļ, kā dažas dienas iepriekš solīja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins, Rīgā sāksies vērienīgi ielu remonti. Darbi ritēs Brīvības ielas posmā starp Bruņinieku ielu un VEF tiltu. Remontdarbi ritēs arī Merķeļa ielā un Kalpaka bulvārī, tāpat tiks īstenota Salu tilta rekonstrukcijas otrā kārta.

Remontdarbi tikšot organizēti tā, lai maksimāli nodrošinātu ne tikai sabiedriskā transporta kustību, bet arī privātā transporta lietotājiem ielas būtu izbraucamas.

Šī ziņa lika atcerēties pagājušo rudeni, kad Ropažu iedzīvotāji kopā ar sava novada domes priekšsēdētāju pulcējās autoceļa P4 malā, lai pievērstu uzmanību ceļa sliktajam tehniskajam stāvoklim, kura brauktuves segums sastāvot no divos gadu desmitos liktiem ielāpiem. Tika sarīkota sekmīga parakstu vākšanas kampaņa, kurai līdztekus ritēja sarunas un vēstuļu apmaiņa ar Latvijas ceļu uzturētājiem.

Taču nu jau ir pilnīgi skaidrs, ka nedz šajā, nedz nākamajā vasarā remontdarbi Rīgas–Ērgļu ceļa posmā, ko ikdienā izmanto Ropažu novada iedzīvotāji, nenotiks. Par to liecina Ropažu novada pašvaldībai, kā arī Valsts kancelejai un Latvijas Pašvaldību savienībai adresēta vēstule "Par valsts reģionālās nozīmes ceļa P4 sakārtošanu", ko jau marta vidū Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietā parakstījis valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis.

"Apriņķis.lv" piedāvā iepazīties ar vēstules saturu.

"Satiksmes ministrija sadarbībā ar VAS "Latvijas valsts ceļi" speciālistiem izskatījusi Jūsu vēstuli par valsts reģionālā autoceļa P4 Rīga–Ērgļi posmu 14,34.–30,30. km un 30,30.–33,64. km projektēšanu un sakārtošanu.

Valsts reģionālā autoceļa P4 Rīga–Ērgļi ceļa posmu 14,34.–30,30. km un 30,30.– 33,64. km sakārtošana plānota darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 6.3.1. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt reģionālo mobilitāti, uzlabojot valsts reģionālo autoceļu kvalitāti", piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu, ietvaros. Sākotnēji paredzēts sakārtot autoceļu posmus ar lielāku satiksmes intensitāti un sliktāku seguma stāvokli, piesaistot ERAF finansējumu šādā secībā: krustojums ar A4 – pagrieziens uz Ropažiem–Vāverkrogs (30,30.–33,64. km).

Informējam, ka projektēšanas darbus valsts reģionālā autoceļa P4 Rīga–Ērgļi 14,34.– 30,30. km un 30,30.–33,64. km paredzēts uzsākt 2018. gadā. Būvprojekta izstrādāšanai paredzēti no viena līdz diviem gadiem. Pēc būvprojekta apstiprināšanas, atbilstoši VAS "Latvijas valsts ceļi" Kvalitātes vadības sistēmas procedūrai PR/B1-1 "Projektu sagatavošana" būvprojektam tiks pasūtīta būvprojekta ekspertīze. Būvprojekta ekspertīzei paredzēti četri mēneši. Pēc būvdarbu iepirkuma procesa veikšanas un pieejamā finansējuma ietvaros būvdarbus minētajos autoceļu posmos iespējams uzsākt ne ātrāk kā 2021. gadā.

Līdz iespējai būtiski uzlabot valsts reģionālā autoceļa Rīga–Ērgļi ceļa posmus 14,34.–30,30. km un 30,30.–33,64. km stāvokli tiks nodrošināta autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu izpilde atbilstoši noteiktajai A1 uzturēšanas klasei."