Drukāt šo lapu
05.04.2018 11:23

Dienas centrs "Švarcenieki" Jaunmārupē nosvinējis 10 gadu jubileju

Autors  www.marupe.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dienas centrs "Švarcenieki" Jaunmārupē nosvinējis 10 gadu jubileju Mārupes novada pašvaldība

4. aprīlī ar skaistiem apsveikuma vārdiem, svētku torti un radošām aktivitātēm tika svinēta dienas centra "Švarcenieki" desmit gadu dzimšanas diena. Svētku notikums bija pulcējis lielā skaitā mazākus un lielākus dienas centra apmeklētājus, viesus no citiem novada dienas centriem un pašvaldības pārstāvjus.

Bērniem radošajās darbnīcās bija iespēja izveidot jauniešu vidū tik populāros "slaimus", no pērlītēm izgatavot auskarus vai lēkāt piepūšamajās atrakcijās dienas centra parkā.

Svētku reizē tika teikts paldies dienas centra vadītājam Gatim Vācietim un sociālajai audzinātājai, māksliniecei Elīnai Alkai par radošumu un apņēmību ikdienā ap sevi pulcēt aizvien vairāk bērnus, palīdzot viņiem saturīgi aizpildīt brīvo laiku.

Dienas centra vadītājs Gatis, uzrunājot klātesošos, uzsvēra, ka ikvienam viesim šodien ir iespēja sajust ikdienā dienas centrā valdošo atmosfēru, kad apkārt nemitīgi ir daudz aktīvu un darboties gribošu bērnu.

"Desmit gadi ir nemanot pagājuši. Dienas centrs ir izaudzis un kļuvis par mājīgu un draudzīgu vietu, kur sanākt kopā un darīt dažādas aizraujošas lietas. Mēs esam gandarīti, ka mums ir iespēja šeit ikdienā nākt un radīt vidi, lai bērniem būtu interesanti. Paldies Mārupes domei par to, ka mūsu iniciatīvas vienmēr tiek atbalstītas."

Dienas centru sveikt jubilejā bija atnākušas arī Jaunmārupes seniores, kas ir nemainīga dienas centra vērtība jau kopš tā pirmajām dienām, ik ceturtdienu pulcējoties centrā, darinot rokdarbus vai vienkārši dzerot tēju un tērzējot.

Jaunmārupes dienas centra Švarcenieki" idejas iniciatores un aktīvas atbalstītājas pirms desmit gadiem bija Mārupes novada deputātes Inese Tone un Anita Grope, kura tolaik arī vadīja Sociālo dienestu.

Dienas centrs savu darbību oficiāli uzsāka 2008. gada 3.aprīlī, bet jau kādu laiku pirms tam darbojoties neformāli, kad vēl tukšajās un neremontētajās telpās sociālā darbinieka Gata Vācieša vadībā pulcējas aktīvi ciemata jaunieši, lai dienas centru iekārtotu un izveidotu tieši tādu, kādu jaunieši paši vēlētos to redzēt.