03.08.2012 11:32

Botāniskais dārzs aicina izzināt augstās zilenes un citas gardas ogas

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
augstās zilenes. augstās zilenes. www.nbd.gov.lb

Nacionālajā Botāniskajā dārzā tiek uzturētas daudzveidīgas ogulāju kolekcijas, kurās notiek selekcijas darbs.

 

"Ik gadus Salaspilī nogatavojas augstās zilenes jeb krūmmellenes, lielogu dzērvenes, zelta jāņogas, kā arī aktinīdiju, irbeņu, plūškoku, pīlādžu augļi un citas gardas un veselīgas ogas," informē Dace Miezīte V/a „Nacionālais botāniskais dārzs" (NBD) Vides izglītības un informācijas nodaļas speciāliste.

Lai uzzinātu vairāk par šiem ogulājiem, 4. augustā, Botāniskais dārzs aicina tematiskā ekskursijā. Kā tos stādīt, kopt, pavairot un izmantot, stāstīs bioloģijas doktors Alfreds Ripa – NBD Pārtikas, aromātisko un ārstniecības augu nodaļas vadītājs, viens no kompetentākajiem speciālistiem Latvijā.

"Interesenti tiks aicināti degustēt ogas un uzdot jautājumus ne vien par ogulājiem, bet arī par ārstniecības augiem Botāniskā dārza kolekcijās. Pulcēšanās ekskursijai pulksten 12," tā D.Miezīte.

Dalība ekskursijā ir bez maksas - jāiegādājas tikai ieejas biļetes Botāniskajā dārzā.

Apmeklētājus gaida arī Botāniskā dārza rozes un tikko plaukt sākušās dālijas, kuru ziedēšana šogad solās būt sevišķi krāšņa. Dāliju kolekcija ir papildināta ar vairākiem desmitiem šķirņu, un līdz rudens salnām uzziedēs vairāk nekā 270 dažādas dālijas.