Drukāt šo lapu
27.06.2017 13:30

Vita Paulāne: Nekādu likumsakarību amatu pēctecībā nav

Autors  Ģirts Kondrāts
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vita Paulāne: Nekādu likumsakarību amatu pēctecībā nav Stopiņu novada pašvaldība

Jaunievēlētā Stopiņu novada domes priekšsēdētāja Vita Paulāne pašvaldības darbā ir kopš 2001. gada, 16 gadi no tiem pagājuši priekšsēdētāja vietnieces amatā. Par savu ievēlēšanu domes priekšsēdētājas amatā viņa ir ļoti priecīga, jo pēc vēlēšanām, kurās viņa guva vēlētāju vislielāko atbalstu novadā, viņai būs iespēja turpināt iesāktos komandas darbus.

Domes priekšsēdētāja posteņa iegūšanu V. Paulāne nebūt neuzskata par likumsakarību, jo, kā viņa atzina "Rīgas un Apriņķa Avīzei", nekādu likumsakarību vai garantētas pēctecības vēlēšanās nav, ir tikai padarītā darba novērtējums, ko reizi četros gados dod vēlētāji.

Pirms izvaicāt par nākotnē paveicamiem darbiem, jautājam Paulānes kundzei, kā pašvaldību darbā palīdz mūziķa izglītība, kas vismaz formāli ir zināšanas arī par lietu harmoniju. Turklāt viņa papildinājusies arī valsts pārvaldes zināšanās. "Šīs disciplīnas viena otru ļoti labi papildina," atbild V. Paulāne un uzsver, ka pati nozīmīgākā augstskola ir ikdienas darbs pašvaldībā. Rakstot augstskolas nobeiguma darbu, piemēri nav bijuši jāizdomā, jo pieticis tikai atcerēties un aprakstīt padarīto.

Par būtiskākajiem uzdevumiem, stājoties amatā, V. Paulāne min Stopiņu novada jaunā kultūras centra celtniecību, kurā viņa ir iesaistīta kopš pirmās dienas.

Priekšā stāvot arī Dambja ielas Līčos un Dauguļupes ielas rekonstrukcija Ulbrokā. Šim nolūkam tiks izmantota Eiropas fondu nauda. Vēl jāuzbūvē arī gājēju tiltiņš pār Piķurgas upi pie Ulbrokas ezera slūžām, kas savienos radiostacijas ciemu ar Ulbroku. Uzmanību prasa arī izglītības iestādes.

Esot jāaktualizē arī novada attīstības programma un jānosaka prioritātes, kādā tās jāattīsta. "Jebkurā gadījumā domes priekšsēdētāja amats ir atbildība, kas godprātīgi jānes tālāk," piebilst V. Paulāne.