Drukāt šo lapu
28.04.2017 09:59

Rudenī nomai būs pieejams pašreizējais "Draugiem Group" birojs Mārupē

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rudenī nomai būs pieejams pašreizējais "Draugiem Group" birojs Mārupē Latio

Šī gada rudenī, "Draugiem Group" uzņēmumiem pārceļoties uz jaunām telpām, tiks piedāvāta nomai pašreizējā vairāk nekā 1800 kvadrātmetrus lielā grupas uzņēmumu biroju ēka Ziedleju ielā 1, Mārupē, informēja nekustamo īpašumu uzņēmums "Latio".

Prasītā īres maksa ir 13 000 eiro mēnesī, plus pievienotās vērtības nodoklis, plus komunālie maksājumi.


Arhitekta Andreja Ģelža 2007. gadā projektētā ēka ir būvēta ne tikai biroju vajadzībām, bet arī kā pinakotēka - mākslas galerija dažāda veida ekspozīcijām. Plašāku ievērību tā guva ar gadskārtējo mākslas izstādi "Rudens" 2009. gadā.

Būve tika nodota ekspluatācijā 2009. gadā, bet 2010. gadā tika izvirzīta Latvijas Arhitektūras gada balvai. Ēkas tehnisko projektu izstrādāja Vācijas būvinženieru birojs "IngBP Ingenieurgesellschaft GmbH".

Biroju ēkas iznomājamā platība ir vairāk nekā 1800 kvadrātmetri. Ēkai ir apzaļumotā jumta terase 450 kvadrātmetru platībā, kas kompensē maz apzaļumoto ēkas zemes līmeņa teritoriju. Turpat uz jumta ir izbūvēta arī 140 kvadrātmetrus liela stiklota konferenču zāle. Ēkā ir arī izvietots arī "penthouse" tipa dzīvoklis.

Ēka ir būvēta kā monolīta dzelzsbetona konstrukcija ar vienu centrālo kāpņu telpu. Tai ir pret ielu vērsta stikla fasāde. Lai atvieglotu piekļūšanu pazemes autostāvvietai, ēka ir pacelta virs zemes līmeņa un ieeja tajā ir izveidota pusstāvā.

Biroju ēka tiek iznomāta sadarbībā ar "Latio".

"SEB banka" izsniegusi 3,1 miljona eiro ilgtermiņa aizdevumu uzņēmumam SIA "Printful Properties" biroju ēkas iegādei Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 6B, kurā turpmāk atradīsies "Draugiem Group" uzņēmumi.

Attiecīgā ēka renovēta 2015. gada pavasarī, un šis projekts apbalvots ar atzinību būvniecības nozares ikgadējā konkursa "Gada labākā būve Latvijā 2015" nominācijā "Pārbūve". Tās kopējā platība ir 2980 kvadrātmetru, un papildu darba telpām tajā būs arī kafejnīca kompānijas darbiniekiem, brīvdabas atpūtas zona, konferenču un produktu prezentāciju zāle.

Uz ēku Torņakalnā līdz jūlija beigām plānots pārvietot visus "Draugiem Group" uzņēmumus, kas šobrīd darbojas birojā Mārupē, tostarp arī autoparku kontroles sistēmu uzņēmumu "MapOn", tirdzniecības automātu vadības sistēmu kompāniju "VendOn", gudrās mājas risinājumu uzņēmumu "Istabai" un sociālā medija "draugiem.lv" attīstības komandu.

"Pirms pieciem gadiem mēs straujas izaugsmes dēļ bijām spiesti pārcelties uz savu trešo biroju, kurā šo gadu laikā ir radušās daudz labas idejas, kas izaugušas starptautiski veiksmīgos uzņēmumos. Arī darbinieku skaits kopš tā laika ir trīskāršojies un arī šobrīd gandrīz katru nedēļu mēs iepazīstam vismaz vienu jaunu kolēģi. Mēs jau ilgāku laiku bijām plašāka biroja meklējumos un beidzot atradām tādu, kas atbilst mūsu uzņēmuma kultūrai. Mēs ticam, ka arī Torņakalns būs vieta, kur radīsies un attīstīties aizvien jauni "Draugiem Group" uzņēmumi," sacīja "Draugiem Group" pārstāvis Jānis Palkavnieks.

"Draugiem Group" ietilpst 11 uzņēmumi, kuros strādā vairāk nekā 360 darbinieku Latvijā un ASV. Tostarp "Printful" ir lielākais un visstraujāk augošais grupas uzņēmums. "Printful" ir drukas ārpakalpojumu uzņēmums. Kompānija veiksmīgi attīsta darbību ASV, kur darbojas divas drukas ražotnes - Losandželosā un Ziemeļkarolīnas štata pilsētā Šarlotā. Savukārt uzņēmuma vadība un atbalsta funkcijas ir bāzētas Latvijā.