Drukāt šo lapu
24.04.2017 15:45

Turpinās remontdarbi uz tilta pār Gauju

Autors  www.sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Turpinās remontdarbi uz tilta pār Gauju Siguldas novada pašvaldība

No 24.aprīļa atsākusies tilta pār Gauju pārbūve Gaujas senielejā, Gaujas ielā. Tilta rekonstrukcijas darbi sākās jau pagājušā gada vasarā – tika uzsākta tilta konstrukcija un brauktuves atjaunošana, gājēju ietves paplašināšana, kā arī margu nomaiņa vienā tilta pusē.

Šogad darbi tiks turpināti, rekonstruējot tilta otru pusi. Plānots, ka tilta pārbūves darbi tiks pabeigti līdz augusta beigām.

Tilta rekonstrukciju pēc VAS "Latvijas Valsts ceļi" pasūtījuma veic SIA "Rīgas tilti". Darbu laikā plānoti satiksmes ierobežojumi – satiksmi pāri tiltam plānots organizēt vienā joslā, braukšanas virzienu regulējot ar luksoforu. Tilta būvniecības izmaksas pārsniegs 778 tūkstošus eiro. Turpat 80 gadus vecā tilta atjaunošana ir svarīga drošas un mūsdienīgas infrastruktūras nodrošināšanā lielajai tūristu plūsmai un vietējiem iedzīvotājiem.

Tilts pār Gauju ir vienīgais šāda risinājuma monolīta dzelzsbetona konstrukciju tilts Latvijā, kas balstās uz trīs vairāk nekā 35 metrus platiem lokiem. Tilta kopējais garums ir 153 metri, bet augstums virs upes pārsniedz 16 metrus. 1937.gadā uzbūvēto tiltu kara laikā iznīcināja, un 1950. gadā atjaunoja tā sākotnējā izskatā. Pirmās Latvijas brīvvalsts laikā Siguldas tilta attēls rotāja piecu latu banknoti.