21.10.2015 15:19

Sigulda iesaistījusies cīņā par Jauniešu galvaspilsētas titulu

Autors  www.sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Izglītības un zinātnes ministrijas izsludinātajā konkursā "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2016" ir saņemti 10 pieteikumi no pašvaldībām, kuras vēlas nākamajā gadā kļūt par jaunatnes pasākumu centrālo norises vietu. Pieteikumu nominācijai iesniegusi arī Siguldas novada pašvaldība.

Latvijas Jauniešu galvaspilsētas statusa ieguvēja noteikšanā tiks ņemts vērā žūrijas vērtējums un sabiedrības balsojuma rezultāti. No šā gada 26.oktobra līdz 4.novembrim ikvienam būs iespēja konkursa mājaslapā www.jauniesugalvaspilseta.lv nobalsot par kādu no trim pilsētām, kas tiks izvirzītas finālam.

Par iespēju 2016. gadā kļūt par pirmo Latvijas Jauniešu galvaspilsētu cīnās sešas republikas nozīmes pilsētas – Daugavpils, Jelgava, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne un Valmiera, Alūksnes, Cēsu un Siguldas novads, kā arī novadu apvienība - Madonas novads sadarbībā ar Gulbenes novadu. Uzvarētājs visa gada garumā kļūs par epicentru svarīgākajām Latvijas jaunatnes politikas aktivitātēm un jauniešu pasākumiem.

Konkursu "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2016" organizē Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Jaunatnes padomi un jauniešu organizāciju "Avantis". Šāds konkurss tiek rīkots pirmo reizi, un tā mērķis ir popularizēt darbu ar jaunatni pašvaldību vidū, veicināt pašvaldību sadarbību un pieredzes apmaiņu jaunatnes jomā, kā arī paaugstināt darbā ar jaunatni iesaistīto personu un jaunatnes organizāciju prestižu.