18.05.2015 15:29

FOTO: Ādažu svētkos muzicē, sporto, mielojas un izklaidējas

Autors  www.adazi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Ādažu svētkos muzicē, sporto, mielojas un izklaidējas www.facebook.com/adazilv

Šogad Gaujas svētkus Ādažos svinēja ar dažādiem pārsteigumiem uz zemes, gaisā un ūdenī.

Jau 87 gadus Ādažu novadā atrodas poligons, kur visu šo garo gadu garumā vīri ir apguvuši kara mākslu. Tieši tādēļ Nacionālie bruņotie spēki bija līdzās arī novada svētkos, iepazīstinot ar jaunākajiem tehnikas sasniegumiem.

Ādažos ražo ātrākās lidmašīnas ultravieglo lidaparātu klasē, tādēļ šogad svētku programmā bija arī īpaša lidmašīnu izstāde.

Svētkos ikviens varēja iepazīt helikopteri un citu Nacionālo bruņoto spēku ekipējumu, vērot mini motokrosa un ūdens motosporta paraugdemonstrējumus. Redzēt leģendāro franču lidotāja Blerio lidaparāta kopiju. Apmeklētāji varēja iztaujāt arī "pašu lidotāju Blerio", kurš pirmo reizi pasaules vēsturē pārlidoja Lamanšu. No 1909. gada viņš kopā ar kundzi bija ieradies tieši uz Gaujas svētkiem.

Svētku apmeklētāji varēja novērtēt arī Leona Kozlovska sporta kluba "MX Ādaži" sportistu paraugdemonstrējumus. Bērni varēja izjāt ar zirgu un priecāties īpašā bērnu pilsētiņā, pavasara tirgū bija iespējams iegādāties stādus, kā arī dažādus lauku labumus – īpašu, Ādažos ražotu sieru un citus gardēžu cienastus.

Dienas programmā skatītājus priecēja Ādažu Kultūras centra kolektīvu un izglītības iestāžu mākslinieciskie priekšnesumi, bet vakara programmā – Nacionālo bruņoto spēku orķestris, Olga Rajecka ar savu koncertprogrammu "Buramdziesmas", Jānis Stībelis ar jauno koncertprogrammu "Divas pasaules" ar Liepājas simfonisko orķestri, solistes Antra Stafecka un Marta Ritova. Īsi pirms pusnakts uz skatuves kāpa arī domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks, lai uzspēlētu kopā ar grupu "Zvaigžņu zagļi", kuras sastāvā viņš reiz bija.

Pusnaktī – grandioza svētku uguņošana! Pēc tās – Ādažos sāka dārdēt leģendārā grupa "Pērkons". Pēc tam priecēja jauniešu kulta grupa "Musiqq", svētku nakts izskaņā izturīgākos ballētājus priecēja dīdžejs Roberts Lejasmeijers.

Svētkus vadīja TV seja Uģis Joksts, aktieri Katrīne Pasternaka, Juris Kalniņš un improvizācijas šova "Spiediens" vadītājs Artūrs Breidaks.

Vairāk fotogrāfiju meklēt šeit.