Drukāt šo lapu
23.04.2012 17:32

Vangažu arodskola kārtējo ziemu vadījusi bez apkures

Autors  Mārtiņš Zviedris, «Rīgas Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vangažu arodskola kārtējo ziemu vadījusi bez apkures «Rīgas Apriņķa Avīzes» arhīvs

Valsts cenšas atrast īrniekus bijušās Vangažu arodskolas ēkai. Izglītības un zinātnes ministrija skolu slēdza 2009. gadā.

Neilgi pirms tam telpas bija izremontētas un apgādātas ar mūsdienīgu aprīkojumu. Skolai beidzot darbību, tas aizceļoja uz Rīgas 3. arodvidusskolu un Būvamatniecības vidusskolu, bet telpu stāvokli pēdējos gados strauji pasliktinājis tas, ka jau trīs ziemas tās bijušas neapkurinātas.


Lai arī ministrija vietējo pašvaldību mudinājusi ēku pārņemt, Inčukalna novada dome ir spiesta atzīt, ka sakārtot 5500 kvadrātmetru plašās telpas tai nebūtu pa spēkam finansiālu iemeslu dēļ. "Vajadzīga ļoti liela nauda, mums tādas nav," saka Inčukalna mērs Arvīds Blaus. Viņš piebilst, ka pašvaldības budžets ir pat nedaudz mazāks nekā pērn un dome pieņēmusi lēmumu, ar ko atsakās ēku pārņemt.

Līdz 12. aprīlim interesenti varēja pieteikties valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamie īpašumi" izsludinātajai īres tiesību rakstiskajai izsolei. 13. aprīlī bija paredzēts izziņot tās rezultātus, taču, kā pavēstīja ministrijas Administratīvā departamenta Līgumu un nekustamo īpašumu apsaimniekošanas nodaļas vadītāja Arnita Onckule, kvoruma tūkuma dēļ komisijai rezultātu publiskošana bija jāatliek.