Drukāt šo lapu
02.04.2012 10:29

Darbu sākusi Inčukalna Pašvaldības policija

Autors  Ivo Jirgens, «Rīgas Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš: “Gan ierobežotie resursi, gan diezgan lielie attālumi no Ķekavas vai Siguldas līdz šim neļāva darbu veikt pietiekami ātri un operatīvi.” Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš: “Gan ierobežotie resursi, gan diezgan lielie attālumi no Ķekavas vai Siguldas līdz šim neļāva darbu veikt pietiekami ātri un operatīvi.” Raivis Bahšteins

No pirmās aprīļa dienas Inčukalnā darbību sākusi Reģionālās pašvaldības policijas Inčukalna novada nodaļa.

Atkārtotu lēmumu par pašvaldības policijas izveidi Inčukalna novada Dome pieņēma pērnā gada decembrī. Policijas nodaļa atrodas Inčukalna centrā līdzās Domes ēkai. Novada nodaļu vada Juris Vanags, kurš tiek raksturots kā kompetents un pieredzējis policijas darbinieks ar 19 gadu darba stāžu tiesībsargājošās iestādēs.

Līdz šim Inčukalnā un Vangažos darbojās Valsts policijas iecirkņi, taču to darba laiks bija ierobežots. Turpmāk 11 pašvaldības policijas darbinieki par sabiedrisko kārtību Inčukalnā gādās diennakts režīmā, drīzumā paredzēts izveidot iecirkni arī Vangažos. Pastiprināti tikšot uzraudzīta kārtība vietās, kur visbiežāk notiek likumpārkāpumi. Nepieciešamības gadījumos Pašvaldības policijas darbinieki varēs operatīvāk reaģēt uz iedzīvotāju izsaukumiem.

"Tagad 24 stundu režīmā uz vietas kaujas gatavībā būs automašīna ar diviem policijas darbiniekiem. Līdz ar to būs lielākas iespējas aizturēt vainīgo personu vai novērst kādu pārkāpumu un kārtības nodrošināšanā strādāt ar augstāku efektivitāti. Turklāt tas arī būs atspaids Valsts policijai, par ko varam būt pateicīgi pašvaldībai," uzskata Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš.

Ņemot vērā, ka Inčukalna novada nodaļa izveidota uz Ķekavas novada Pašvaldības policijas bāzes, arī turpmāk jaunās nodaļas darbinieki varēs izmantot dežūrdaļas informāciju, būs pieejama administratīvā un juridiskā bāze, notiks kopīgs darbs pie preventīviem pasākumiem noziegumu mazināšanas jomā.

Inčukalna novada Domē RAA pavēstīja, ka nekādi īpaši svinīgi pasākumi sakarā ar Pašvaldības policijas darba sākumu nav paredzēti. Domes priekšsēdētājs Arvīds Blaus atzina, ka par policijas darba efektivitāti varēs spriest, kad tā būs nostrādājusi vismaz mēnesi.