Drukāt šo lapu
21.02.2014 07:32

Ogrēnieši spiesti cīnīties ne tikai pret lielveikalu, bet arī jaunu spēļu zāļu atvēršanu pilsētā

Autors  Dzintra Dzene, "Ogres Vēstis Visiem"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
SIA "Joker Ltd.", kam jau ir telpas Ogrē, Skolas ielā 6, plāno paplašināties, atverot spēļu zāli – bāru tirdzniecības centra ēkā Ogrē, Mālkalnes prospektā 3. SIA "Joker Ltd.", kam jau ir telpas Ogrē, Skolas ielā 6, plāno paplašināties, atverot spēļu zāli – bāru tirdzniecības centra ēkā Ogrē, Mālkalnes prospektā 3. Ritvars Raits

Ogrēnieši ir varen naudīgi ļaudis – tā nākas secināt, jo pāris mēnešu laikā Ogres pašvaldībā saņemts jau otrais iesniegums par atļaujas izsniegšanu spēļu zāles atvēršanai.

Šoreiz šādu lūgumu izteikuši SIA "Joker.LTD." pārstāvji, kuri spēļu zāli un bāru vēlas ierīkot tirdzniecības centra ēkā Ogrē, Mālkalnes prospektā 3. Jāpiebilst, ka Mālkalnes prospektā tikai pāris metru attālumā viena spēļu zāle jau ir.

Pagājušā gada oktobrī pašvaldībā ar līdzīga rakstura iesniegumu bija vērsušies SIA "NB" pārstāvji, lūdzot atļauju atvērt spēļu zāli Ogrē, Skolas ielā 4, kaimiņos lombardam un veikalam "Iki". Deputāti, ņemot vērā iedzīvotāju aptaujā izteikto viedokli, šo lūgumu novembra sēdē noraidīja.

Saskaņā ar Azartspēļu un izložu likuma 42. panta trešo daļu pašvaldībai arī šoreiz, lemjot par atļauju organizēt azartspēles, jāizvērtē, vai azartspēļu organizēšana konkrētajā vietā nerada būtisku valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju interešu aizskārumu, līdz ar to tiek rīkota iedzīvotāju aptauja. Vairāki iedzīvotāji savu viedokli par jaunas spēļu zāles atvēršanu Ogrē jau ir paguvuši izteikt interneta portālā Ogrenet.lv.

"Vai vēl nepietiek nelaimīgu ģimeņu, ko piepalīdzējušas izputināt jau esošās spēļu zāles? Vai vēl nepietiek atkarībā kritušu jauniešu?" jautā kāds lasītājs. Savukārt cits raksta: "Labāk būtu domājuši, kā vispār izdzīt tādas zāles no pilsētas ārā. Visiem būtu vieglāk elpot. Uz veikalu "Drogas" nevar bērnu vienu palaist, jo līdzās ir narkomānu midzenis..." Vēl kāds papildina: "Pie "Drogām" jau tā reizēm tusē ne visai patīkami tipiņi. Nu ko, tagad abās Mālkalnes prospekta pusēs būs pa "laimētavai", kur dvēseli nospēlēt?"

Daudzu iedzīvotāju neizpratni izraisa arī spēļu zāles vietas izvēle: "Trūkst vārdu... un kur tad to spēļu zāli domā bliezt? Starp apģērbu veikaliem? Varbūt līdzās bērnu veikalam? Te nu tiešām trūkst vārdu..." Izskan arī ierosinājumi: "Būtu labāk atvēruši kādu ģimenes izklaides centru vai vismaz veco labo kinoteātri..."

Savu viedokli par jaunas spēļu zāles atvēršanu Ogrē iedzīvotāji tiek lūgti izteikt līdz šā gada 5. martam, aizpildot anketu elektroniski pašvaldības vietnē vai personīgi Ogres novada pašvaldībā Ogrē, Brīvības ielā 33, 201. kabinetā (sekretārei) un novada pagastu pārvaldēs, kā arī sūtot pa pastu.

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas direktore Signe Birne informē, ka šobrīd licence azartspēļu organizēšanai Ogrē izsniegta trim uzņēmumiem – SIA "Alfor" (Pļavas ielā 2), SIA "Altea" (Mālkalnes prospektā 2b) un SIA "Joker Ltd." (Skolas ielā 6).

Lai gan burtiski pārdesmit metrus no plānotās spēļu zāles jau darbojas viena spēļu zāle, kā atzīst S. Birne, diemžēl mūsu valsts likumdošana neierobežo spēļu zāļu skaitu vienā pilsētā – tās faktiski var atrasties kaut vai uz katra ielas stūra. Izvērtēšana, ļaut vai nekļaut atvērt jaunu spēļu zāli, tiek atstāta pašvaldības ziņā, līdz ar to, tāpat kā iepriekš, galīgais lēmums šajā jautājumā kādā no sēdēm būs jāpieņem Ogres novada domes deputātiem un atliek vien cerēt, ka arī šajā reizē veselais saprāts gūs virsroku.

Iepriekš:
Ogres iedzīvotāji pauž pārliecinošu "Nē!" jaunas azartspēļu zāles atvēršanai
Ogres iedzīvotāji krasi iestājas pret lielveikalu lobiju pilsētā