Drukāt šo lapu
28.01.2014 09:27

Ropažu pašvaldība atbalstīs novadniekus, kuri izmanto "Rīgas satiksmes" pakalpojumus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Domes sēdē februārī Ropažu novada dome lems par pašvaldības atbalstu novadniekiem, kuri regulāri izmanto uzņēmuma "Rīgas satiksme" pakalpojumus.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Ropažu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Ozola, kopš decembra vidus rīkotajā iedzīvotāju aptaujā pašvaldība saņēmusi aptuveni 300 aizpildītu anketu no iedzīvotājiem, kuri regulāri izmanto "Rīgas satiksmes" pakalpojumus.

Pēc viņas teiktā, aptuveni trešdaļa atzīmējusi, ka sabiedrisko transportu galvaspilsētā izmanto vairāk nekā divas reizes dienā, vēl trešdaļa – divas reizes dienā un atlikusī aptaujas dalībnieku daļa norādījusi, ka "Rīgas satiksmes" pakalpojumus izmanto retāk nekā divas reizes dienā.

Visbiežākie sabiedriskā transporta Rīgā izmantošanas iemesli esot došanās uz un no ārstniecības iestādēm, valsts iestādēm, kā arī darba vietām, savukārt, lai nonāktu uz mācību iestādi un atpakaļ, ar Rīgas sabiedrisko transportu pārvietojoties aptuveni 10 % aptaujas dalībnieku.

Ar aptaujas rezultātiem februāra sākumā tikšot iepazīstināti arī domes deputāti, lai pilnvērtīgi izvērtētu novadnieku vajadzības pēc pašvaldības atbalsta brauciena maksas segšanai Rīgas sabiedriskajā transportā.

Kā norāda Ropažu novada domes priekšsēdētājs Zigurds Blaus, lai arī pašvaldība spriedīs par iespējām atbalstīt iedzīvotājus, joprojām netiekot izslēgta varbūtība, ka no marta biļešu cenas var arī nepalielināties. "Rūpīgi sekosim līdzi situācijai gan novadā, gan valstī un februāra domes sēdē tad arī lemsim," sacīja viņš.

Jau vēstīts, ka domes rīkotajā aptaujā atsaukties tika aicināti iedzīvotāji, kuri regulāri izmanto "Rīgas satiksmes" pakalpojumus. Aptaujas mērķis bija noskaidrot, vai "Rīgas satiksmes" transportu lielākoties izmanto kāda konkrēta ropažnieku iedzīvotāju kategorija, vai šādu regulāru "Rīgas satiksmes" pakalpojumu izmantotāju Ropažu novadā ir daudz, kā arī citus jautājumus.

Pašvaldība patlaban apsverot dažādus risinājumus, tostarp vienošanos ar Rīgas domi, līdzfinansējuma iespēju Rīgas domei, atbalsta iespēju novada iedzīvotājiem un citus.

Paralēli diskusijas notiekot arī ar Pierīgas pašvaldībām par to pieredzi un plāniem situācijas risinājumu meklēšanā, tāpat sarunas notiekot ar Pašvaldību savienību.

Rīgas dome norāda, ka no 1. marta viena brauciena biļetes cena "Rīgas satiksmes" transportā nerīdziniekiem būs 84 santīmi jeb 1,20 eiro, taču galvaspilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem – 42 santīmi jeb 60 eirocenti.

"Biļešu kari": Pierīga pret Rīgu