Drukāt šo lapu
22.03.2012 07:17

Policisti Mārupē saņems 600–700 latu lielu algu

Autors  Ivo Jirgens
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
«Vismaz 50% no Pašvaldības policijas darba ir vērsts uz preventīviem pasākumiem, tostarp pārrunas ar jauniešiem un viņu vecākiem, informēšana par apkārtnes sakopšanas un īpašuma aizsardzības jautājumiem, par to, kā iedzīvotājiem rīkoties noteiktās situācijās,» uzsver Mārupes novada Domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs. «Vismaz 50% no Pašvaldības policijas darba ir vērsts uz preventīviem pasākumiem, tostarp pārrunas ar jauniešiem un viņu vecākiem, informēšana par apkārtnes sakopšanas un īpašuma aizsardzības jautājumiem, par to, kā iedzīvotājiem rīkoties noteiktās situācijās,» uzsver Mārupes novada Domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs. «Rīgas Apriņķa Avīzes» arhīvs

Aprīļa otrajā pusē, kad vairumam darbinieku būs beidzies triju mēnešu pārbaudes termiņš, notiks jaunizveidotās Mārupes novada Pašvaldības policijas svinīgā zvēresta nodošana.

 

Atzinīgi Mārupes Pašvaldības policijas darbu pirmajās nedēļās vērtē novada Domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs. Kopš pērn oktobrī Mārupes Domes pieņemtā lēmuma par Pašvaldības policijas izveidošanu praktiski izdevies sakārtot kadru jautājumu, organizējot diezgan stingru atlasi un materiāli nodrošināt policijas funkciju izpildi. No februāra sākuma kārtības sargi strādā diennakts režīmā.

«Paredzēts, ka Pašvaldības policijā strādās 21 cilvēks, šobrīd atlikušas divas vakances. Pretendentiem izvirzījām augstas prasības – augstākā izglītība, pieredze policijas darbā. Ņemot vērā šādu kvalifikāciju, piedāvājam arī konkurētspējīgu atalgojumu,» stāsta M. Bojārs, kurš policista algu, ieskaitot piemaksas par darbu brīvdienās un svētkos, lēš aptuveni 600–700 latu apmērā mēnesī.

«Mūsu mērķis un uzdevums ir, lai iedzīvotāji varētu operatīvi saņemt palīdzību 24 stundas diennaktī, nevis tikai astoņas stundas darba dienās, kad šeit strādāja tikai Valsts policija,» teic Mārupes Pašvaldības policijas priekšnieks, bijušais Valsts policijas Mārupes iecirkņa vadītājs Juris Jēkabsons.

«Pirmās atsauksmes liecina, ka lēmums izveidot Pašvaldības policiju ir bijis lietderīgs. Kaut gan, protams, ir arī neapmierinātie – tie, kuri saņem sodus par administratīvajiem pārkāpumiem. »

Novada Domes budžetā Pašvaldības policijas vajadzībām paredzēti 200 000 latu, par kuriem iegādāts minimālais nodrošinājums – apģērbs, biroja tehnika, automašīnas, sakaru līdzekļi, pieslēgumi informatīvajām sistēmām. Saziņa ar Mārupes iedzīvotājiem tiek nodrošināta arī ar novada interneta vietnes starpniecību – atsaucība esot ievērojama. Šķietami samazinājies dzīvokļu zādzību skaits, mazāk izsaukumu bijis Valsts policijai, kas nu var lielāku uzmanību pievērst kriminālnoziegumu izmeklēšanai, administratīvos pārkāpumus atstājot Pašvaldības policijas ziņā. Precīza statistika par noziedzības dinamiku novadā gan būšot pieejama pēc pirmā ceturkšņa beigām.

«Jāņem vērā, ka vismaz 50% no Pašvaldības policijas darba ir vērsts uz preventīviem pasākumiem, tostarp pārrunas ar jauniešiem un viņu vecākiem, informēšana par apkārtnes sakopšanas un īpašuma aizsardzības jautājumiem, par to, kā iedzīvotājiem rīkoties noteiktās situācijās,» skaidro M. Bojārs.