Drukāt šo lapu
19.12.2013 12:33

Ogrē deputāti satraucas par tikšanu uz burgernīcu

Autors  Ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Hesburger" projekta skice. "Hesburger" projekta skice. publicitātes

Ogres novada domes sēdē ticis skatīts plānotā ātrās ēdināšanas restorāna "Hesburger" projekta Kalna propsketā 2a, Ogres upes krastā pie Rīga – Daugavpils šosejas tilta, detālais plānojums.

Konkrētajā zemesgabalā paredzēta vieta Kalna prospekta ceļa paplašinājumam, ātrās ēdināšanas restorānam, iela gājējiem un velosipēdistiem, kā arī teritorija komerciālai apbūvei. Turpat netālu būs arī autostāvvieta un laivu piestātne.

Kā norāda Ogres novada pašvaldības būvvaldes teritorijas plānotājs Uldis Apinis, detālplānojuma izstrādes laikā ir sagatavots arī skiču projekts, proti, kā "Hesburger" varētu izskatīties pēc visiem būvniecības darbiem.

Ir sagatavots arī līgums, kas noteiks ieceres realizēšanas gaitu. Kā pirmais uzdevums būs ielu komunikāciju izveide jau nākamajā gadā, pēc kā pakāpeniski plānota zemes vienību sadalīšana un būvniecība. Objektu ekspluatācijā paredzēts nodot līdz 2018. gada decembrim.

Problēmas ar piebraukšanu
Tikmēr vairāki deputāti uztraucās nevis par iespējamo būvniecības gaitu, bet gan par piebraukšanu ātrās ēdināšanas restorānam.

Piemēram, braucot no Rīgas un veicot kreiso pagriezienu uz pilsētas centru vai arī dodoties no Pārogres un veicot labo pagriezienu, plānotais "Hesburger" atradīsies autovadītājiem labajā pusē un uz to varēs nogriezties bez īpašām problēmām. Savukārt jau virzienā no Ogres centra uz šoseju iestāde atradīsies autovadītājam kreisajā pusē, un veikt kreiso pagriezienu konkrētajā vietā uz plānoto sabiedriskās ēdināšanas vietu nedrīkstēs. Deputāti norādīja, ka tas varētu motivēt šoferīšus veikt neatļautu kreisā pagrieziena manevrus un būtiski samazināt satiksmes drošību.

Lai nu kā, pēc pašreizējā detālplānojuma un satiksmes drošības audita slēdziena, lai no pilsētas sirds braucošie varētu tikt līdz burgernīcai, būs jānogriežas vai nu uz Pārogres, vai arī uz Rīgas pusi un pie pirmās iespējas jāveic apgriešanās braukšanai pretējā virzienā.

Iepriekš:
Ogrē publicētas "Hesburger" projekta skices
Ogrē grib būvēt "Hesburger"