Drukāt šo lapu
20.03.2012 07:26

Pierīgas slēpošanas trasēs beidzas ziemas sezona

Autors  Ivo Jirgens
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas slēpošanas trasēs beidzas ziemas sezona Krišjānis Grantiņš

Pavasarīgie laika apstākļi un sarukušais sportotāju skaits – divus galvenos iemeslus ziemas sezonas beigām lielā vienprātībā min Rīgas reģionā esošo slēpošanas trašu pārstāvji.

Kopš pirmdienas vairs nedarbojas divi aktīvās atpūtas centri, vēl vairākiem šī nedēļa, iespējams, varētu būt pēdējā.

Svētdien pēdējo dienu kalnu slēpošanas trase strādāja Inčukalna novada Rāmkalnos, kā arī Riekstukalnā Baldones pagastā. Līdz ar to Pierīgas slēpošanas cienītājiem ziemas sezonas pēdējos priekus nākas meklēt Siguldas pusē.

Kaķīškalnā slēgta mazā trase, bet lielā turpinās darboties katru dienu no pulksten 14 līdz 20. Trases pārstāvji pauda cerību, ka vismaz šonedēļ laika apstākļi ļaus turpināt sezonu, taču, vai tie ir tam piemēroti, novērtēs katru dienu. Siguldas Pilsētas trase darbdienās turpmāk darbosies no pulksten 16 līdz 19. Savukārt Reiņa trases darba laika saīsināts par divām stundām, un tagad ir no pulksten 15 līdz 21.

Slēpošanas trašu pārstāvji pagaidām piesardzīgi vērtē, cik veiksmīga vai neveiksmīga nepastāvīgo laika apstākļu dēļ viņiem finansiālā ziņā bijusi aizvadīta ziemas sezona. Paredzams, ka precīzākus aprēķinus varētu gaidīt marta beigās.