Drukāt šo lapu
05.11.2013 22:46

FOTO: Ķekavā sumināti sakoptāko sētu saimnieki

Autors  www.kekava.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Ķekavā sumināti sakoptāko sētu saimnieki www.kekava.lv

Konkursa "Ķekavas novada sakoptākā sēta 2013" dalībnieku vērtēšana ir veikta un 2.novembrī Doles Tautas namā apbalvoti labākie trīs nominācijās – lauku sēta, individuālā māja ciematā vai pilsētā un uzņēmums vai sabiedrisks objekts.

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks, uzrunājot konkursa Sakoptākās sētas laureātus, uzsvēra, ka šajā pasākumā pulcējušies tie cilvēki, kuru "darba tikums savā sētā, savā mājā, savā saimniecībā runā labāk par vārdiem". Neskatoties uz dzīves pārbaudījumiem, viņi spējuši atrast sevī latviešu zemnieku sīkstumu, darba sparu un prieku par padarīto.

Lauku sētu grupā vērtēšanas komisija par labāko atzina ozolu ieskauto saimniecību "Palejas", kas ar apkārt valdošo mieru un klusumu ir pretstats steidzīgajai pilsētas dzīvei. Šajā rūpīgi sakārtotajā vidē jūtams dabas varenības pieskāriens, kas ir papildus pievienotā vērtība skaitliski augstākajam punktu skaitam. Otro vietu lauku sētu grupā šogad ieguvusi lauku sēta "Stendzenieki", kas vērtēšanas komisiju pārsteidza ar īstu perfekcionismu – rūpīgi izravētiem dārziem, koši ziedošām dobēm, skaisti "safrizētiem" skujeņiem.

Šajā saimniecībā padomāts par katru smalkāko detaļu. Malu malās jūtama kārtības un darba mīlestība. Kā trešo konkursa komisija ierindojusi lauku sētu "Kalēji" Daugmales pagastā. Vasaras pilnbriedā šeit vilina saldu ogu pilns vīnogulājs, kas dienvidu saulītē apvijies pergolas koka karkasam. Šis zaļojošais īpašums, kur saimnieko aktīvi vietējie uzņēmēji, ieguva 3.vietu pēc iegūto punktu skaita.

Speciālbalvu par piedalīšanos nominācijā "Individuālā māja ciematā vai pilsētā" saņēmusi ģimenes māja Strazdu ielā 2, Loreķos, kuru dalībai konkursā pieteica kaimiņi. Jaunā ģimene pēc pašu ieceres izveidojusi skaistus, pārdomātus stādījumus, kas rada patīkamu gaisotni pagalmā.

Speciālbalva uzņēmumu vai sabiedrisko objektu grupā piešķirta Ķekavas pagasta uzņēmumam "Zanzibāra". Vērtēšanas komisija tika savaldzināta ar prieka un jautrības noskaņu visapkārt, ko rada košu krāsu apvienojums ar zaļojošu dabu. Konkursa "Sakoptākā sēta 2013" vērtēšanas komisijas vadītāja Sigita Varika stāsta, ka uzvarētāji katrā nominācijā noteikti, matemātiski saskaitot iegūtos punktus vienotu kritēriju sarakstā. Atsevišķi vērtētas tādas īpašuma detaļas kā iebraucamais ceļš, pagalma zonējums, zāliens, dekoratīvie apstādījumi, atkritumu apsaimniekošana un citas.