Drukāt šo lapu
13.09.2013 15:25

Mārupē vispirms savedīs kārtībā stratēģiski svarīgākās ielas

Autors  www.marupe.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Mārupes novada domes Attīstības komitejas priekšsēdētājs Pēteris Pikše, atbildot uz daudzajām iedzīvotāju sūdzībām par sliktajiem ceļiem, norāda, ka tie tiek remontēti prioritārā secībā, jo līdzekļi esot ierobežoti.

"Domes ierobežotie līdzekļi vēl ilgi neļaus izbūvēt un noasfaltēt visas ielas un palielināt to kravnesību vienlaikus visā novadā, jo tas prasītu daudzu gadu budžetu novirzīt tikai šim mērķim. Tikpat svarīga ir izglītība, kultūra, sports un sociālās vajadzības, kā arī kopējā novada teritorijas labiekārtošana," publiskajā paziņojumā mārupiešiem norāda P. Pikše.

Viņš uzsver, ka ielu un ceļu stāvokļa uzlabojumi notiek prioritārā secībā. Jaunā deputātu sasaukuma Attīstības komiteja kopā ar būvvaldi un jaunizveidoto Attīstības nodaļu pie šī jautājuma strādājot un esot apņēmusies informēt iedzīvotājus par to, kāpēc izvēlēts asfaltēt tieši to vai citu ielu. "Dome periodiski veic visu sev piederošo ielu un ceļu nestspējas uzlabojumus ar šķembām, kā arī regulāri planē klātnes, lai iespēju robežās uzturētu tās atbilstošā stāvoklī," uzsver P. Pikše.

Tas tiekot izvērtēts pavisam vienkārši. Lai izvairītos no sastrēgumu veidošanās, prioritāte ir jāpiešķir novada stratēģiski svarīgajām ielām, kuras nodrošina galvenās transporta plūsmas. Liela nozīme esot no jauna izbūvētajai Dzelzceļa ielai, kas daļēji atslogo Vecozolu ielu, Mārupītes gatvi un Daugavas ielu, kā arī Tīraines dzelzceļa pārbrauktuvi un Vienības gatves krustojumu ar Jelgavas šoseju.

"Nobeiguma stadijā ir Lielās ielas izbūves projektēšana. Pēc vienošanās ar investoriem no SIA "Larix Property" un SIA "Domuss" Ulmaņa gatvei tiks izbūvēta lēngaitas josla un Lielās ielas pieslēgums tai, kas nodrošinās papildu iespēju no Mārupes iebraukt Rīgā un otrādi," informē domes speciālists.

Vēl viens šķērslis ir kanalizācijas un ūdensvadu izbūves projekti. To dēļ ir pārraktas vairākas ielas, piemēram, Vecais ceļš C6. "Ikviena no pārraktajām ielām tiks sakārtota tādā pašā stāvoklī, kāds bijis pirms tam, vai arī uzlabota par pašvaldības līdzekļiem," sola Attīstības komitejas vadītājs.

Viņš norāda, ka Vecajam ceļam C6, posmā no C30 līdz C20, kā arī ceļiem C30 un C20, tiek ievērojami paaugstināta kravnesība līdz 40 tonnām. Rožu ielai un Vecā ceļa sākuma posmam līdz C30 tiek izstrādāts rekonstrukcijas projekts, kas tiks iekļauts 2014. gadā rekonstruējamo un asfaltējamo ielu sarakstā. 

"Nav pamata vākt parakstus, pieprasot noasfaltēt kādu konkrētu ielu vai ceļu, pirms tajā nebūs pabeigta kanalizācijas izbūve, jo līdzekļu izšķērdēšana netiks pieļauta. Attiecībā uz privātajām ielām jāatzīmē, ka, kamēr tās nebūs nodotas pašvaldības īpašumā, dome tās nevarēs izbūvēt un asfaltēt pat pēc kanalizācijas un ūdensvadu darbu pabeigšanas, jo likums neļauj ieguldīt pašvaldības līdzekļus privātīpašumos, taču arī to stāvoklis tiks atjaunots sākotnējā kvalitātē," uzsver P. Pikše.