Drukāt šo lapu
15.07.2013 17:06

Vecākus aicina pieteikt mazuļus jaunajā Daugmales dārziņā

Autors  www.kekava.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Topošais Daugmales bērnudārzs. Topošais Daugmales bērnudārzs. www.foto.delfi.lv

Finiša taisnei tuvojas būvniecības darbi Daugmales dārziņā, tādēļ Ķekavas novada iedzīvotāji aicināti pieteikt atvases šajā izglītības iestādē.

Pilnībā nokomplektētas ir piecgadnieku un sešgadnieku grupiņas, savukārt sākot no silītes līdz pat mazo bērnu grupiņai, kas dzimuši 2009.un 2010.gadā, ir vēl brīvas vietas. Daugmales jaunais bērnudārzs piedāvā vairākas būtiskas priekšrocības. Viena no tām ir atrašanās vieta vienā ēkā ar peldbaseinu. Visiem bērniem, sākot no trīs gadu vecuma, kā viens no obligātiem apguves priekšmetiem būs peldētapmācība.

Daugmales pamatskolas direktors Andris Ceļmalnieks aicina arī citās novada teritorijās dzīvojošo bērnu vecākus izvērtēt priekšrocības, un izmantot iespēju bērniem dārziņa gaitas uzsākt neurbanizētā, zaļā lauku teritorijā, vietā, kur cieņā ir videi draudzīga domāšana. Turklāt Daugmale atrodas tikai 10 kilometru attālumā no Ķekavas un nepilnu 20 kilometru attālumā no Baložiem. Vecākiem ir arī lieliska iespēja kooperēties un sadarboties, ar vienu mašīnu reizē aizvedot gan savus, gan kaimiņu vai paziņu bērnus. Tā kā bērnudārzs ir pavisam jauns, bērnu vecāki ar savu viedokli un ierosinājumiem var piedalīties telpu aprīkošanā un vides veidošanā, kas veicinātu bērnu interesi par pasauli un rūpētos par viņu labsajūtu un pozitīviem iespaidiem.

Pašlaik jaunbūvē strādā elektriķi, notiek fasādes un iekštelpu krāsošana, ventilācijas sistēmu uzstādīšana, celiņu bruģēšana un citi vides labiekārtošanas darbi.

Jāatzīmē, ka būvniecība norit pēc grafika un līdz 19. augustam, kā tas paredzēts līgumā, būve tiks nodota ekspluatācijā. Svinīgā pirmsskolas izglītības iestādes atklāšana notiks 7. septembrī, bet mācību process jaunajās telpās sāksies 9.septembrī.