Drukāt šo lapu
07.08.2018 16:34

Policisti Slokā pie vīrieša atrod narkotiskās un psihotropās vielas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Policisti Slokā pie vīrieša atrod narkotiskās un psihotropās vielas arhīvs

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknī no iedzīvotājiem tika saņemta informācija par narkotisko vielu iespējamām tirdzniecības vietām Slokas mikrorajonā. Reaģējot uz informāciju, Jūrmalas iecirkņa darbinieki pirmdien veica profilaktiskos pasākumus ar mērķi apkarot narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Kā vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa, pārbaudot vairākas adreses, likumsargi aizturēja 1977. gadā dzimušu vīrieti, pie kura tika atrasta un atsavināta nezināmas izcelsmes pulverveida viela. Tāpat likumsargi kopā ar kinologu un dienesta suni neatliekamības kārtībā veica kratīšanu aizturētā vīrieša dzīvesvietā. Arī kratīšanas laikā tika izņemta pulverveida viela, kā arī dažas tabletes.

Visas izņemtās vielas tika nodotas ekspertīzes veikšanai, kuras rezultātā noskaidrots, ka pie vīrieša atradās 0,37 grami karfentanila, un viņa dzīvesvietā – 0,09 grami heroīna, kā arī pusotra tablete "Subutex" un trīs tabletes klonazepāma. Vīrietis nevarēja apliecināt šo psihotropo recepšu medikamentu nepieciešamību.

Aizturētais vīrietis jau iepriekš vairākas reizes ir tiesāts par noziegumiem narkokriminalitātes jomā. Šobrīd aizturētais vīrietis atrodas izolatorā, taču trešdien tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu bez nolūka tās realizēt. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.