Drukāt šo lapu
26.07.2018 14:51

Siguldā policisti atgūst zagtu automašīnu un notver aizdomās turēto

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā policisti atgūst zagtu automašīnu un notver aizdomās turēto Valsts policija

Otrdien pievakarē Valsts policija saņēma informāciju no kāda vīrieša par to, ka ir nozagta viņa automašīna "Dacia Duster". Policisti noskaidroja, ka cietušais šajā pašā dienā bija pavadījis laiku kopā ar savu paziņu, pēc kā nolēmis iet atgulties.

Pamostoties viņš konstatējis, ka no vasarnīcas pagalma ir pazudusi viņa automašīna, kā arī somā vairs neatrodas spēkrata atslēgas.

Policisti ieguva informāciju, ka zādzību, visticamāk, izdarījis jau minētais paziņa. Jau pavisam drīz pēc izsaukuma uz zādzības vietu policisti saņēma informāciju, ka Siguldā ir avarējusi kāda automašīna, ietriecoties ceļa zīmē. Izrādījās, ka avarējušais spēkrats ir tas pats, kas todien bija nozagts no vasarnīcas teritorijas. Negadījumā cietušajai automašīnai bija bojāts radiators un riepai izgājis gaiss. Spēkrata vadītājs no notikuma bija aizbēdzis, par notikušo neziņojot policijai.

Jau drīz vien Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa policisti turpat pilsētā atrada un aizturēja vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par automašīnas zādzību un ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu. Aizturēšanas brīdī viņš atradās divu promiļu stiprā alkohola reibumā.

Pēc Valsts policijas informācijas, aizturētais ir dzimis 1985. gadā un jau iepriekš sodīts par zādzībām.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas – par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Jāpiemin, ka aizturētais vīrietis bija braucis alkohola reibumā un bez vadītāja apliecības, līdz ar to viņam būs jāatbild arī par šiem pārkāpumiem.

Ceturtdien tiek lemts par drošības līdzekļa – apcietinājuma piemērošanu aizdomās turētajam.

Zagtā automašīna ir atdota īpašniekam.