Drukāt šo lapu
26.07.2018 10:37

Glābēji iznīcinājuši lapseņu pūzni, izglābuši zalkti un palīdzējuši kaķim

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Glābēji iznīcinājuši lapseņu pūzni, izglābuši zalkti un palīdzējuši kaķim twitter.com/sigulda_lv

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem nedēļas pirmā puse Jūrmalā un Pierīgas novados pagājusi relatīvi mierīgi. Saņemti gandrīz divi desmiti izsaukumu, taču lielais vairums bijis par nelieliem ugunsgrēkiem.

Dīvainas sakritības rezultātā četri izsaukumi saņemti no Skolas ielām četrās dažādās apdzīvotās vietās – otrdien Ikšķilē ražošanas cehā bija aizdegušās sadzīves mantas un Olainē konteinerā dega atkritumi, naktī uz trešdienu atkritumi dega arī Jūrmalā, bet Siguldā glābēji likvidējuši lapseņu pūzni, kas bija izveidojies virs kādas bērnudārza "Tornīši" grupiņas durvīm (att.), informēja VUGD.

Trešdien Krimuldas novadā VUGD darbinieki no piecu metru dziļas akas izcēluši zalkti, bet Ķekavas novada Baložos atbrīvojuši zem automašīnas pārsega iesprūdušu kaķi. Palīdzība sniegta arī kādam cilvēkam – Jūrmalā glābēji palīdzējuši novilkt no pirksta gredzenu.

Vēl šajā nedēļā pie Garkalnes dzelzceļa stacijas un Raga ielā Jūrmalā apdzēsuši dažus kvadrātmetrus lielus meža zemsedzes ugunsgrēkus, Salaspils novada Mežezeros – degošus kūtsmēslus, Ceriņu ielā Jūrmalā – uz plīts piedegušu ēdienu, Ikšķiles novada Turkalnē – koka zaru, bet Bražciemā Jūrmalā, Olaines novada Stūnīšos, Garkalnes novada Baltezerā – svilstošus atkritumus.