Drukāt šo lapu
24.07.2018 18:00

Sākts kriminālprocess par meža degšanu ārpus Valdgales kūdras purva ugunsgrēka perimetra

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sākts kriminālprocess par meža degšanu ārpus Valdgales kūdras purva ugunsgrēka perimetra Valsts policija

Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par meža degšanu ārpus Valdgales kūdras purva ugunsgrēka perimetra, aģentūra LETA noskaidroja VP.

Otrdien pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistiem iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) paziņoja, ka pirmdien ārpus kūdras un meža ugunsgrēka perimetra Valdgales pagastā konstatēti septiņi uguns perēkļi, kas liecina par ļaunprātīgu dedzināšanu. Uguns šajās vietās patlaban ir lokalizēta.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova aģentūrai LETA pavēstīja, ka uguns perēkļi konstatēti mežā Ventspils novadā Puzes un Popes pagastos jeb vietās, kas atrodas vairākus kilometrus no Valdgales purva ugunsgrēka. Policija lūdz atsaukties ikvienu, kura rīcībā ir izmeklēšanai noderīga informācija. Iedzīvotāji aicināti zvanīt pa tālruņa numuru 67085945.

Šis jau ir otrais kriminālprocess, jo pirmdien Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins paziņoja, ka kriminālprocess sākts arī par ugunsgrēku Valdgales pagasta purvā. Policija gan pašlaik nesaskata ļaunprātīgas dedzināšanas pazīmes ugunsgrēka izcelsmē. Lai nepieļautu šādu gadījumu atkārtošanos, policija novirzījusi papildu resursus patrulēšanai Ventspils novadā.

Jau ziņots, ka Latvijas dienesti sadarbībā ar Lietuvas bruņoto spēku helikopteru plašo ugunsgrēku dzēš jau septīto dienu. Ugunsgrēks kūdras purvā izcēlās aizvadītās nedēļas otrdienas pievakarē. Vēlāk liesmas izplatījās arī mežā.

Valdība pirmdien ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu atbalstīt starptautiskas palīdzības lūgšanu ugunsgrēka dzēšanai. Lai nodrošinātu nepārtrauktu dzēšanu no gaisa, Valsts ugunsdzēsība un glābšanas dienests (VUGD) pirmdien ir ievietojis Kopējā ārkārtas situāciju komunikācijas un informācijas sistēmā lūgumu pēc trīs helikopteriem.

Latvija ir lūgusi arī Baltkrievijas helikoptera palīdzību ugunsgrēka dzēšanai, jo citu ugunsgrēku dēļ Eiropas Savienības dalībvalstu resursi patlaban ir ierobežoti.