Drukāt šo lapu
11.07.2018 11:46

Ikšķiles novadā un Jūrmalā degusi dzīvojamā māja

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķiles novadā un Jūrmalā degusi dzīvojamā māja arhīvs

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopumā saņēma 53 izsaukumus, tostarp par paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Ikšķiles novadā un Jūrmalā – abās vietās degusi dzīvojamā māja.

Otrdien plkst. 16.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ikšķiles novada Tīnūžu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu koka dzīvojamā māja 140 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās trīs cilvēki. Plkst. 21.07 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Agrita Vītola.

Savukārt naktī uz trešdienu plkst. 1.12 saņemts izsaukums uz Muižas ielu Jūrmalā, kur ugunsgrēks arī bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja 120 m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 4.48.

Aizvadītajā diennaktī glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, krūmi, kūdra, meža zemsedze, apgaismes ķermenis, elektrības skaitītājs un sadzīves mantas, norāda A. Vītola.

Kopumā laika posmā no šī gada 10. jūlija plkst. 6.30 līdz 11. jūlija plkst. 6.30 VUGD saņēma 53 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet 17 no izsaukumiem bija maldinājumi, vēsta glābšanas dienestā.